Cheia de sub covor

O femeie săracă trăia într-o situație dezastruasă împreună cu nepoata sa foarte bolnavă. Starea copilei se înrăutățea pe zi ce trecea nemaiavând medicamente, dar nici bani să cumpere altele.

Cu multă durere în suflet, bunica, hotărî să o lase singură pe nepoțica ei și să meargă la oraș să caute ajutor. La singurul spital public din regiune i s-a spus că medicii nu se pot deplasa la domiciliu şi că ea trebuie să o aducă pe fată pentru a o examina.

Era disperată pentru că ştia că nepoata ei, nici măcar nu se putea ridica din pat. A plecat şi, trecând pe lângă o Biserică, hotărî să intre. Câteva doamne stăteau în genunchi spunându-şi rugăciunile. Îngenunche şi ea.

A auzit rugăciunile acelor femei şi când a avut ocazia a spus şi ea cu voce tare:

– Bună, Doamne, sunt eu, Maria! Uite, Doamne, nepoata mea este foarte bolnavă. Eu aş vrea să mergi la ea şi să o vindeci. Te rog Doamne, notează adresa!

Doamnele erau foarte surprinse de asemenea rugăciune şi continuau să asculte.

– Este foarte ușor, zise ea, doar trebuie să urmezi un drum de piatră şi, după ce treci un râu cu un pod, trebuie să mergi pe o cărare de pământ. Treci de magazinul de cadouri. Casa mea este ultima colibă din aia, mai dărăpănată.

Celelalte doamne erau foarte atente la această rugăciune și se abțineau să nu râdă.

Ea continuă :

– Uite Doamne, uşa este încuiată, dar cheia se află sub covorul roșu de la intrare. Te rog, Doamne, tratează-mi nepoțica. Mulțumesc.

Şi când toate acele doamne credeau că a terminat, Maria mai adăugă:

– Ah, Doamne, te rog, nu uita să pui cheia la loc sub covor că dacă nu, nu voi putea intra în casă. Mulțumesc, mulțumesc mult Doamne!

După ce doamna Maria plecă, celelalte doamne începu să murmure spunând:

– Cât de deplorabil este să vezi persoane care nici măcar nu știu cum să se roage!

Când doamna Maria a ajuns acasă nu mai putea de bucurie văzându-şi nepoțica stând pe podea și jucându-se cu păpușile.

– Deja te-ai ridicat din pat ! strigă ea.

Şi copila privind-o cu seninătate, i-a spus :

– Un medic a fost aici, bunico! Mi-a dat un sărut pe frunte și mi-a zis că o să mă fac bine. El era aşa de frumos, bunico. Hainele Lui erau aşa de albe și părea că strălucesc.

– A, mi-a mai spus să-ți zic că a fost uşor să găsească casa noastră şi că a lăsat cheile sub covor aşa cum tu i-ai cerut.

Dumnezeu nu vrea cuvinte sofisticate, ci sinceritate.

Roagă-te cu inima. Spune lui Dumnezeu ce ai de spus. Varsă lacrimi și cuvinte…EL știe.

Dacă aveţi inima curată şi vă rugaţi lui Dumnezeu, El ascultă cererea voastră.

Să nu vă rugaţi niciodată pentru răul cuiva! Cei care fac rău, aceia se duc la vrăjitori. Degeaba ai să te rogi tu la Dumnezeu să facă rău cuiva, pentru că Dumnezeu este bun înainte de a fi drept, şi apoi de unde ştii tu că ai dreptate, pentru că tu eşti subiectiv!

Previous Post

Antidotul întristării este slavoslovirea lui Dumnezeu

Next Post

Schitul Lacu – Fotomontaj Hram Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – 2022

Related Posts
Total
1
Share