Cipru: Creștinii ortodocși se întorc pe 4 mai în biserici

Credincioșii ortodocși din Cipru vor putea merge la Sfânta Liturghie începând cu 1 iunie, conform unui anunț făcut de președintele Nicos Anastasiades.

Autoritățile vor să deschidă bisericile în două etape: din 4 mai pentru închinare și rugăciuni personale, iar din 1 iunie complet, pentru toate slujbele religioase.

Față de Cipru, credincioșii din Grecia vor putea participa la Sfânta Liturghie începând cu 17 mai.

Accesul va fi restricționat la 10 persoane în biserică, păstrând normele de igienă și distanțare socială.

Președintele și-a exprimat recunoștința față de arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului „pentru excelenta cooperare și responsabilitatea pe care o demonstrează în rezolvarea unei probleme atât de sensibile”, conform discursului de pe site-ul oficial al Bisericii ortodoxe a Ciprului.

Părintele arhiepiscop a declarat pentru Cypres Time că participarea la biserică a credincioșilor va fi făcută adaptat situației care a fost creată de pandemie.

Deoarece cetățenii așteptată cu nerăbdare faza de relaxare a măsurilor restrictive și doresc să participe la Sfânta Liturghie, unii oameni de știință și-au exprimat teama că situația ar putea scăpa de sub control.

Arhiepiscopul Ciprului a declarat că este de prim interes protecția credincioșilor, astfel încât fiecare persoană din biserică va avea un spațiu de 10 metrii pătraţi. De asemenea se poate sluji zilnic Sfânta Liturghie astfel încât într-o zi să meargă o parte din credincioși, în altă zi o altă parte.

Ca o ironie a sorții, saloanele de coafură și saloanele de înfrumusețare se vor redeschide în Cipru mai devreme, pe 21 mai. Într-o dezbatere televizată purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe din Grecia, părintele arhiepiscop Hierotheos Vlahos, a întrebat retoric: „Ce este Biserica? Este o asociație? Este un supermarket? Este un salon de coafură până la urmă? Este mai rău decât supermarketul și mai rău decât salonul de coafură?”.

Sursa: http://avereabisericii.ro

Previous Post

„Făcând aceasta, vei grămădi cărbuni aprinşi pe capul lui”

Next Post

Mântuitorul Hristos a muncit?

Related Posts
Total
0
Share