Crâmpeie biblice

Biblia Ortodoxă are următoarele cărți: Vechiul Testament care are 39 de cărți + 14 cărți, adică 53 de cărți în total.

Biblia sectarilor nu are decât 39 de cărți, restul le-au scos afară, au păstrat doar ce au vrut ei. Noul Testament are și la ei 27 de cărți dar este plin de greșeli și traduceri mincinoase. Deci, Biblia adevărată (prima și singura) cea Ortodoxă, are un total de 80 de cărți.

Sectarii o numesc pe a noastră “Biblia bogată”, dar oare este una și săracă? Oare Dumnezeu nu are numai o Biblie?! Biblia este cuvântul lui Dumnezeu vorbit către oameni, este glasul lui Dumnezeu către om. Când ne rugăm, noi ridicăm glasul către El, iar când citim Biblia, El ne vorbește nouă, sectarii au scos din Scriptură multe cărți.

Iată o mică parte din greșelile bibliei sectare:

1. Pe ea nu scrie decât, Biblia – fără a mai scrie unde este editată și de catre cine, scrie acolo “Societatea biblică”, dar care-i aceea?! În Biblia ilustrată veți găsi rachete, sportivi, tineri sărutându-se, clădiri din SUA, președinți ai SUA. Orice găsești în ele numai pe Iisus Hristos nu. Într-un loc este o cruce fără Hristos pe ea, l-au rupt pe Iisus de pe ea: lepădare de Iisus Hristos!

2. Au scos din Vechiul Testament 14 cărți: de la proorocul Maleahi pana la Evanghelia lui Matei, următoarele carti: Tobit, Cartea Iuditei, Cartea lui Baruh, Epistola lui Ieremia, Cintarea celor trei tineri, Cartea a treia a lui Ezdra, Cartea înțelepciunii lui Solomon, Cartea înțelepciunii lui Iisus, fiul lui Sirah; Istoria Suzanei, Istoria omorârii balaurului Bel, Cartea I Macabei, Cartea II Macabei, Cartea III Macabei, Rugăciunea lui Manase, au scos afară de la pagina 917 la pagina 1097, adică un total de 180 de pagini.

Ce scrie la Apocalipsă: “De va scoate cineva din cuvintele cărții acestei proorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vieții și din cetatea sfântă și de la cele scrise în cartea aceasta” – (Apocalipsa 22, 19).

Numai Biblia si Noul Testament aprobate de Sinod sunt bune. Toate drăciile le-au făcut, dracii de sectari, dracii ăştia fără coarne.

3. Nu au Psalmul 50! În orice Biblie de cine ar fi ea scrisă, Psalmul 50 este: “Miluiește-mă, Dumnezeule, după mare mila Ta…”, psalmul de pocăință al lui David, la ei este Psalmul 51, care zice: “Ai milă de mine, Dumnezeule, în bunătatea Ta!“, cu totul altul este sensul la noi și altul la ei. Au dat și psalmii peste cap…

4. Psalmul 96, 7, la ortodocși spune: “Să se rușineze toți cei ce se închină chipurilor cioplite și se laudă cu idolii lor” la sectari în Psalmul 97, 7 (căci nici numerotarea psalmilor nu este bună la ei) scrie: “Sunt rușinați toți cei ce slujesc icoanelor și care se fălesc cu idolii”, lor nu le plac Icoanele, ca le-au făcut idoli. Dar idolii sunt: dumnezeii falși, animale, păsări, oameni, zei, astre, soarele, pietrele; la acestea să nu te închini. Icoana îl arată pe Dumnezeu, și Moise a făcut Heruvimi în cort, tot Icoane.

5. Numerotarea Psalmilor este greșită, au tăiat un psalm în două, la noi este psalmul 96, iar la ei 97. Textul este foarte încâlcit!

6. În Noul Testament, la (Matei 1, 20) scrie la noi: “Iosife, fiul lui David, nu te teme a lua pe Maria, logdnica ta”, iar la ei, la sectari scrie: “Pe Maria, nevastă-ta!” dar oare Maica Domnului i-a fost nevastă lui Iosif? Ce dracie! Cum s-a împlinit atunci proorocia lui (Isaia 7, 14): “Iată fecioara va avea în pântece și va naște fiu…“? Ce rătăcire grozavă și câtă lipsă de respect, nu Se naște Hristos dintr-o nevastă, ci dintr-o Fecioară!

7. În Evanghelia de la (Luca 1; 28), la noi scrie: “Bucură-te cea plină de har” iar la sectari: “Plecăciune ție…” au înlocuit “Bucură-te” ca să nu fie ca la noi la Acatist. În limba greacă scrie: “Herete” care se traduce “bucură-te” – altă greşeală elementară de-ale lor.

8. La (Luca 1, 43), la noi scrie: “Și de unde mie cinstea aceasta, ca sa vină la mine Maica Domnului meu?” iar sectarii au pus: “mama Domnului” în loc de Maica Domnului, ei n-o cinstesc, ci o batjocoresc. Vor vedea ei!

9. La (Luca 1, 48), la ortodocși scrie: “Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile”, la sectari scrie așa: “Că iată de acum încolo, toate neamurile îmi vor zice fericită”. Este o înjosire adusă Maicii Domnului. Daca ei n-o cinstesc, atunci au ajuns s-o batjocorească, că-i o femeie de rând, că a mai avut copii. Ce drăcii au în capul lor acești draci!

10. Greșeli mai sunt la (Tit 3, 10) și în multe alte locuri, așa-i Biblia lor toată plină de greșeli și minciuni, dacă și-au stricat credința, au stricat și Scriptura.

11. La (I Tim 3, 1): “De dorește cineva să fie Episcop…” scrie la ortodocși, iar la sectari: “…să fie episcop” cu explicația, episcop = priveghetor, supraveghetor. Mare greşeală! Episcopii numai în Biserică îi găsim.

Numai Biblia întregime și Noul Testament tipărit de Biserică sunt bune, că de sunt așa cum au fost şi în urmă cu 2000 de ani. Cele ale sectarilor vă duc în Iad. Noi avem cărți foarte, foarte vechi, scriptura nu-i de ieri sau alaltăieri. “TOATĂ Scriptura este de Dumnezeu insuflată” – (II Tim 3, 16) deci toată, nu numai o parte!

12. În Biblia Ortodoxă găsim cuvântul preot sfințit de apostoli. La sectari cuvântul preot = bătrân, deci un om oarecare de rând, mare greșeală! Preotul este preot pus de Sfinții Apostoli. Vezi la (Iacov 5, 14).

Și mai sunt multe altele. Toată “biblia” lor este o bătaie de joc. Ei se laudă cu un rătăcit Cornilescu, care i-a dus la pierzare. Dacă sectele au apărut recent, de unde să aibă ei Biblia cea adevărată?! Când citeam noi Sfânta Scriptură, ei nici nu existau…

“Mă mir că aşa degrabă treceţi de la cel ce v-a chemat pe voi, prin Harul lui Hristos, la altă Evanghelie, care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură şi voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos. Dar chiar dacă noi sau un Înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema! Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit – să fie anatema!” – (Galateni 1, 6-9)

Părintele Ilie Cleopa

Previous Post

Arhim. Serghei Baranov – Către draga mea fiică duhovnicească

Next Post

Postul, medicament pentru suflet

Related Posts
Total
0
Share