Cum a mângâiat-o Cuvioasa Teodora de la Sihla pe Teodora Stamate, pe patul de suferinţă

Micuța Teodora Stamate, cea întocmai cu Mucenicii, care a suferit durerile cancerului cu multă putere a credinței și s-a învrednicit de minunile Harului dumnezeiesc, obișnuia des să meargă la peștera Sfintei Teodora de la Sihla, pe care o iubea ca pe ocrotitoarea ei.

Cu puține zile înainte de a trece la Domnul, Teodora a visat peștera Sfintei Teodora și rugăciunea și frumusețea peisajului Sihla au ajutat-o să depășească acele cumplite dureri.

Părintele Florin Stamate, tatăl Teodorei, povestea:

„Își dorea să plece la Domnul. Bineînțeles că în acel interviu mi-a spus că se simte foarte păcătoasă și că a văzut mila lui Dumnezeu și v-am povestit de acea întâmplare cu Părintele de la Sihla care a venit, de fapt, cu o filmare a acelui peisaj de care vorbise ea cu o seară înainte și pe care i-a prezentat-o șoferul Părintelui Stareț.

Deci ea, seara, a spus: „Când am fost la mănăstire, am văzut un peisaj frumos acolo, dimineață. Voi dormeați, eu m-am dus pe cerdac și am văzut brazii ăia de la Sihla. Mi-e așa dor de mănăstirea aia, cu ceața aia!”.

Și dimineața a venit Părintele Stareț, fără să știm. Numai atât că ne-a sunat că va ajunge la noi și dacă putem să-l primim să facă rugăciune. Șoferul a scos telefonul și a spus: „Teodora, am ceva pentru tine” și când i-a dat play, era acea imagine filmată în acea dimineață de Părintele Calistrat, șoferul Părintelui Stareț. A fost o minune pentru mine, știind că seara ea își dorise atât de mult să vadă acel peisaj.

I-a spus Părintele Stareț așa: „Teodora, e frumos la Sihla, dar să știi că e mai frumos în Împărăția lui Dumnezeu!”. Mi-am dat seama că Părintele a avut cumva un duh de la Dumnezeu să înțelegem că ea va pleca la Domnul”.

Sursa: http://www.atitudini.com

Previous Post

Soţul din tinereţe al Cuvioasei Teodora de la Sihla ‒ Cuviosul Elefterie Sihastrul

Next Post

Apostolul zilei (I Corinteni 15, 29-38)

Related Posts
Total
0
Share