Cuvinte pentru vremuri de criză

Preot Sorin Croitoru (de la Mantova- Italia)

Dragii mei, având mai multe treburi de rezolvat, ieri am ignorat toată ziua internetul și televiziunea. Și ce să vezi, minune mare: dintr-o dată mintea mi s-a limpezit și inima mi s-a liniștit! Gata cu fricile și cu tulburările, gata cu agitația și cu disperarea…

Da, este adevărat, orașele din Italia erau la fel de pline de mașini de poliție de toate culorile, se vedea că se întâmplă “ceva”, dar, lipsit de acest năucitor bombardament de informație din ultimele zile, sufletul meu se întorsese în matca păcii lui obișnuite, precum un prunc în brațele mamei sale.. Din nou soarele strălucea voios, veselindu-mă cu strălucirea lui, din nou iarba era verde și crudă, așa cum numai primăvara știe ea să fie, din nou natura Îi cânta slave lui Dumnezeu…

Scăpată de balastul acesta ideologic, mintea mea se întorsese către Creatorul și Binefăcătorul ei. Parcă mă trezisem dintr-un somn lung și agitat.

Iubiții mei prieteni, aceasta este soluția, dacă vrem să mergem înainte în viață, dacă vrem să nu fim striviți de presiunea tulburărilor acestei lumi aflate în puterea satanei: să închidem ferestrele lumii din viața noastră, să blocăm toate căile prin care informația pătrunde în sufletele noastre, internet și televiziune, mass-media și presă.

Da, am înțeles, bântuie o urâtă boală molipsitoare prin lume, am înțeles cum trebuie să mă protejez de ea și atât. Ce-mi mai trebuie altceva? Ore nesfârșite de emisiuni TV, sute de postări pe Facebook, jurnale digitale care actualizează știrile din trei în trei ore.. CHIAR AM NEVOIE DE ȘTIRILE ASTEA?.. Noi alegem pacea sau tulburarea, seninul sau furtuna. Este foarte important ceea ce permitem să ne pătrundă în suflete.

Vă salut pe toți. Sper să fi înțeles corect mesajul meu. Nu uitați să despărțiți esențialul de ne-esențial. Căutați pacea, căutați harul, căutați-L pe Dumnezeu. Domnul să vă binecuvânteze pe toți, amin!

Sursa: http://altarulcredintei.md/

Previous Post

Predica tăcută a monahului

Next Post

Nu mi-e frică, deoarece la cârma vaporului este tata

Related Posts
Total
0
Share