Decalogul mirilor

  1. Fiți recunoscători în fiecare zi Preasfintei Treimi, Care v-a binecuvântat însoțirea prin Taina Cununiei.
  2. Rugați-vă neîncetat ca Mântuitorul Hristos, Maica Sa și toți Sfinții să își găsească lăcaș veșnic în viața și căminul vostru, ca astfel să viețuiți în Raiul comuniunii.
  3. Întemeiați-vă căsătoria pe principii sănătoase, pe iubire, respect și fidelitate, căci astfel așteptările nu vă vor fi înșelate.
  4. Nu vă lăsați amăgiți de zvonurile și sfaturile semănătorilor de zâzanii și nu vă faceți prietenii care pot slăbi legătura dragostei dintre voi.
  5. Fiți părtași la continuitatea neamului nostru prin nașterea de prunci, stăpânind pământul în pacea și armonia Preasfintei Treimi.
  6. Sporiți buna înțelegere între voi, bucuria și viața duhovnicească, redescoperind zilnic taina unirii voastre în Hristos și în Biserică.
  7. Respectați-vă părinții și nu vă îndepărtați de ei, luând-o drept pildă pe Rut care, deși i s-a cerut, nu și-a părăsit soacra.
  8. Fiți generoși unul cu celălalt în dăruirea timpului, atenției și afecțiunii și sprijiniți-vă în orice demers, ca astfel să vă respectați făgăduințele în integritatea lor.
  9. Evitați cuvintele care rănesc și conflictele atunci când apar diferențe de opinii, căci acestea pot duce la răcirea și destrămarea dragostei dintre voi.
  10. Deschideți-vă inima unul pentru altul și amândoi pentru Dumnezeu, înțelegând Taina Bisericii în care ați fost așezați împreună, ca legătura dragostei dintre voi să dureze și în veșnicie.

† Calinic,
Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților

Previous Post

Arhimandritul Emilianos Simonopetritul- Scopul Dragostei

Next Post

Apostolul zilei (Evrei 10, 35-39; 11, 1-7)

Related Posts
Total
0
Share