Decalogul omului de afaceri

  1. Deschide-ți prin iscusința înmulțirii talanților nenumărate conturi, însă nu doar la băncile din lumea aceasta, ci și la cele din Împărăția lui Dumnezeu.
  2. Nu-ți vinde prin lucrarea ta, asemenea lui Esau, dreptul de moştenire a Împărăţiei lui Dumnezeu, ci dobândește viaţa veşnică prin generozitate şi omenie.
  3. În tot ceea ce faci, conștiința să îți fie cântarul cu care cântărești şi apreciezi oamenii, lucrurile şi situaţiile.
  4. Fii un om moral, corect şi cu un simţ al datoriei pe măsură, ca Dumnezeu să te ajute în lucrarea ta.
  5. Înmulţește cu înțelepciune talanţii primiți de la Dumnezeu aici și nu-i risipi ascunzându-i în ștergar sau îngropându-i, pentru a-i găsi Dincolo.
  6. Așază la cel mai înalt loc de cinste pe scara valorilor tale iubirea lui Dumnezeu și a semenilor, a familiei de aproape și de departe, precum şi a angajaţilor tăi, ca parteneri de nădejde.
  7. Fă din ajutorarea aproapelui scopul final al vieții tale, ca astfel să îți desăvârșești bogăția și din punct de vedere spiritual.
  8. Fii Îngerul ocrotitor al bătrânilor uitaţi prin azile, al orfanilor și al copiilor abandonați ori renegaţi de părinţi, al semenilor suferind de boli nemiloase și al celor fără niciun sprijin.
  9. Înveșnicește-te prin construirea de biserici şi case social-filantropice, cabinete medicale și spitale, precum şi prin construirea sau dotarea unor şcoli, grădiniţe ori centre pentru tineri.
  10. Oferă mereu lui Hristos, prin aproapele tău, câte ceva din ceea ce ai, asemenea tânărului care I-a dat cinci pâini şi doi peşti, și astfel vei primi răsplata cuvenită în Împărăţia lui Dumnezeu.

† C A L I N I C

Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților

Sursa: http://www.arhiepiscopiasucevei.ro

Previous Post

Respectă-ţi bătrânii!

Next Post

Apostolul zilei (I Tesaloniceni 1, 6-10)

Related Posts
Total
0
Share