Deshidratarea

Mesaj de la un medic. Vă rugăm să citiți acest lucru. Este foarte util!

___

Ori de câte ori, predau medicina clinică studenților din anul IV de medicină, pun următoarea întrebare:

“Care sunt cauzele confuziei mentale la vârstnici?”.

Unii răspund: “Tumori la cap”.

Eu răspund: Nu!

Alții sugerează: “Simptomele timpurii ale bolii Alzheimer”.

Eu răspund din nou: Nu!

Cu fiecare respingere a răspunsurilor, răspunsurile lor se usucă. Și rămân și mai cu gura căscată, când enumăr cea mai frecventă cauză: deshidratarea.

Poate părea o glumă; dar nu este.

Persoanele de peste 60 de ani, în general, nu mai simt sete și, în consecință, nu mai beau lichide. Atunci când nu este nimeni prin preajmă pentru a le reaminti să bea lichide, se deshidratează rapid.

Deshidratarea este gravă și afectează întregul organism. Ea poate provoca confuzie mentală bruscă, scăderea tensiunii arteriale, creșterea palpitațiilor inimii, angină pectorală (dureri în piept), comă și chiar moarte.

Acest obicei de a uita să bem lichide, începe la vârsta de 60 de ani, când avem puțin peste 50% din apa pe care ar trebui să o avem în corp.  

Persoanele de peste 60 de ani au o rezervă de apă mai mică. Acest lucru face parte din procesul natural de îmbătrânire.

Dar există mai multe complicații. Deși sunt deshidratați, nu au chef să bea apă, deoarece mecanismele lor interne de echilibru nu funcționează foarte bine.

Concluzie:

Persoanele de peste 60 de ani se deshidratează ușor, nu numai pentru că au o rezervă de apă mai mică; dar și pentru că nu simt lipsa apei din organism.

Deși persoanele de peste 60 de ani pot părea sănătoase, performanța reacțiilor și a funcțiilor chimice le poate afecta întregul organism.

Așadar, iată două alerte:

1) Obișnuiți să beți lichide. Lichidele includ apă, sucuri, ceaiuri, apă de nucă de cocos, supe și fructe bogate în apă, cum ar fi pepenele roșu, pepene galben, piersici și ananas. Portocala și mandarinele funcționează și ele.

Important este ca, la fiecare două ore, să beți câte un lichid. Nu uitați acest lucru!

2) Alertă pentru membrii familiei: oferiți în mod constant lichide persoanelor de peste 60 de ani. În același timp, observați-i.

Dacă vă dați seama că resping lichidele și, de la o zi la alta, sunt iritabile, fără suflare sau manifestă o lipsă de atenție, acestea sunt aproape sigur simptome recurente de deshidratare.

Inspirați să beți mai multă apă acum? Trimiteți aceste informații și altora! Faceţi-o ACUM! Prietenii și familia dumneavoastră trebuie să știe singuri și să vă ajute să fiți mai sănătoși și mai fericiți.

Previous Post

Acatistul Izvorul Tămăduirii

Next Post

Mărturia monahului Mitrofan, cel care s-a ascuns în podul Sfântului Mormânt ca sa vadă Sfânta Lumină

Related Posts
Total
0
Share