Ecaterina Dima a ieșit din comă și face progrese: O minune care se întâmplă sub ochii noștri

„Ecaterina a ieșit din comă acum vreo două săptămâni. Nu pot să vă zic exact când, pentru că ieșirea din comă se face treptat, pe nebăgate de seamă”, a explicat tatăl ei, Părintele Nicolae Dima, în direct la Știrile Trinitas TV.

Mulți pacienți rămân blocați într-o stare intermediară, între comă profundă și stare de trezie, dar adolescenta a depășit acest stadiu și acum este capabilă să susțină conversații întregi.

„Din fericire, Ecaterina știe bine engleză și terapiile se fac în limba engleză, pentru că e o modalitate prin care psihoterapeuții pot să comunice cu ea”, a explicat Părintele Nicolae Dima.

„Nu se mișcă suficient de bine, adică nu își poate coordona mișcările decât la mâna stângă, dar, Slavă Domnului, mișcările se pot recupera. Starea neurologică a fost cea care ne-a îngrijorat și Îi mulțumim lui Dumnezeu că Ecaterina este bine.”

Își amintește versuri din diverse cântece, numele prietenilor și rugăciuni.

„Medicii și terapeuții pleacă din rezerva noastră zâmbind, adică ne dau încurajări și ne spun că evoluția Ecaterinei este mai bună decât se așteptau. În general, neurologii și medicii de recuperare sunt prudenți, ca să nu zic chiar pesimiști. Ei livrează un mesaj prin care spun: pregătește-te pentru orice, pentru că orice se poate întâmpla”, a mai explicat tatăl Ecaterinei.

Dar Ecaterina are cel mai bun parcurs posibil, precizează părintele. „Nu știu cum să mulțumesc pentru asta!”

La început, la clinica de lângă Dresda, Germania, Ecaterina a făcut terapie prin muzică și prin zgomote. Acum face ergoterapie și fizioterapie, iar din când în când are o evaluare psihologică.

„Este, bineînțeles, un pic neliniștită cu privire la starea ei. Nu înțelege foarte bine ce se întâmplă cu ea. Și îi spunem așa: «Uite, Ecaterina, poate nu înțelegi mare lucru, dar mâine va fi MAI BINE!»” a povestit Părintele Nicolae Dima.

Șeful clinicii le-a spus: „Creierul este o minune și se vindecă singur!” „Atunci de ce am mai venit până aici?” l-a întrebat părintele Nicolae Dima. „Se vindecă singur, dar în anumite condiții” a răspuns medicul.

De exemplu, Ecaterina primește un număr strict de calorii zilnic. Medicația este administrată la timp și se încearcă și reducerea ei treptată. „Toate lucrurile acestea se fac bine, se fac în mod precis și rezultatele se văd”, spune tatăl Ecaterinei.

„Dar nu este numai lucrarea medicilor și a terapeuților, este ceva care ne depășește cu mult! Am numărat minunile. E înțelept din când în când să te gândești ce este natural și ce este miraculos în viața ta.”

Minunile din situația Ecaterinei sunt trei: că a supraviețuit primelor două zile, că operația de extirpare a chistului a fost mai scurtă și mai simplă decât se preconizase și că și-a revenit din comă.

„Acum șase săptămâni, când am ajuns noi aici, era întinsă pe o targă și nu făcea nimic, iar acum conversează cu noi, este din ce în ce mai conștientă de starea ei, se mișcă din ce în ce mai coordonat”, a spus Părintele Nicolae Dima.

„Este a treia minune ce se întâmplă sub ochii noștri, deci puterea lui Dumnezeu.”

Costurile recuperării sunt între 1000-1200 Euro pe zi.

Donează

Transfer bancar în conturile familiei

RO23INGB0000999913157577 (Lei)
RO20INGB0000999911593506 (Euro)
Banca: INGB CENTRALA
Cod SWIFT/BIC: INGBROBU
Titular conturi: Nicolae Dima

Transfer bancar în conturile Asociației „Salvează o inimă”

RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX (Lei)
RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001 (Euro)
RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001 (USD)
Banca Transilvania Botoșani
Cod SWIFT: 
BTRLRO22
Cod BIC: BTRL
Titular: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”
Detalii plată: Ecaterina Dima

Sponsorizări

2 Euro prin SMS
(numai până în 14 februarie 2023)

  • Trimite textul ECATERINA la 8832

Online cu card / Revolut / Bitcoin / PayPal

Sursa: http://basilica.ro

Previous Post

Cât timp se nasc copii, există speranță!

Next Post

Întâmpinarea Domnului în Icoana lui Teofan Cretanul

Related Posts
Total
0
Share