Este greşit să neglijăm ajutorul lui Dumnezeu

PS Antonie, Episcop de Bălţi

Trecem cu toţii, în ultimul timp, prin încercări grele, cărora suntem chemaţi să le facem faţă cu multă responsabilitate şi cu lipsă de indiferenţă. Pandemia virusului Covid 19 seamănă panică şi multă teamă în lumea întreagă. Fiind ceva nou pentru omenire, minţile luminate caută insistent, de câteva luni, soluţii de apărare împotriva acestui duşman nevăzut. Deocamdată fără rezultate concrete. În acelaşi timp, numărul celor infectaţi şi decedaţi din cauza noii maladii creşte, pe pământ, în fiecare zi. 

Care va fi mersul de mai departe a acestei boli contagioase doar Bunul Dumnezeu îl cunoaşte. Situaţia, spun specialiştii, o poate schimba încălzirea timpului. Nu este exclus să se întâmple anume aşa, dar din partea noastră, oricum, se solicită unitate şi solidaritate. 

Privită prin optica duhovnicească, pandemia Covid 19 poate fi pentru omenire un mare examen, un test al credinţei şi al dragostei pe care oamenii, neluând în seamă cărui neam aparţin şi ce religie mărturisesc, sunt chemaţi să o arate aproapelui lor. Nu este prima molimă periculoasă, în istorie, care s-a abătut peste lume. Au fost şi altele, precum variola, tifosul, ciuma sau holera. Dar creştinii în lupta lor cu aceste infecţii straşnice niciodată nu s-au îndepărtat de Dumnezeu. Din punct de vedere creştin este greşit ca, aflându-ne în această luptă, să ne încredinţăm doar în puterile omeneşti şi să neglijăm ajutorul lui Dumnezeu. Să înmulţim, aşadar, rugăciunea pentru ca Bunul Dumnezeu să nu se întoarcă cu totul de la noi. 

Apreciem că preoţii Episcopiei de Bălţi au respectat, până în prezent, îndrumările şi măsurile, venite din partea Patriarhiei Române şi din partea autorităţilor de stat ale R. Moldova, pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul Coronavirus (Covid-19). Vă îndemnăm să fiţi şi în continuare străjerii atenţi ai sănătăţii spirituale şi fizice a păstoriţilor sfinţiilor voastre. În acelaşi timp să nu uităm să cultivăm respectul şi recunoştinţa faţă de medici şi poliţişti, fraţii noştri, cei care se află pe prima linie de foc în lupta cu temutul virus, având, în acelaşi timp, o bună şi rodnică conlucrare cu aceştia. […]

În lupta cu infecţia Covid 19 suntem chemaţi cu toţii, poate mai mult ca în alte dăţi, să arătăm coeziune, compasiune şi întrajutorare. […]

Întărind credinţa în popor, păstrând calmul şi liniştea sufletească a fiecărui păstorit, să ne rugăm Preabunului Dumnezeu, Doctorul cel Mare al trupurilor şi al sufletelor noastre, să ne ierte greşelile, să ne izbăvească de această infecţie periculoasă, să trimită sănătate celor bolnavi şi să-i ocrotească pe cei care se îngrijesc de aceştia, doctori şi rude.

Doar uniţi vom reuşi să învingem cumplita molimă. Aşa să ne ajute Dumnezeu.

Sursa: http://episcopia.md/

Previous Post

Nu-L sfidați pe Hristos, că nu-I cunoașteți puterea!

Next Post

Carantina Covid şi asumarea spirituală

Related Posts
Total
0
Share