“Eu voi ține mâna doctorului cu bisturiul”

Preot Ioan Istrati

Azi a venit la noi la Biserică o femeie, Victorița Ana, cu mama ei. 

Avea acum un an niste dureri mari de burtă. S-a dus la doctor și a fost diagnosticată cu cancer abdominal în fază avansată. A crezut că moare de durere. A venit acasă și plângea de se rupea haina pe ea. 

Mama ei a îmbrățișat-o și i-a dat o cărticică cu Sfântul Ioan Rusul. Femeia în disperarea ei, a aruncat cărticica și-a zis: Lasă-mă în pace cu Sfinții tăi. 

A mai plâns o vreme și apoi a adormit. Și l-a visat pe Sfântul Ioan Rusul, tânăr și mlădios, care i-a zis: de ce nu vrei să te rogi lui Dumnezeu? Uite, eu o să fiu la operație și voi ține mâna doctorului cu bisturiul, și vom tăia moartea și te vei face sănătoasă. 

Femeia s-a trezit năucită și a găsit cărticica cu Acatistul Sfântului exact pe burta ei, unde era tumora. 

A venit la Biserică, i-am citit rugăciunile cu fesul Sfântului Ioan. 

S-a internat și s-a programat pentru operație.

Femeia nu avea bani să dea doctorului. A pus un plic cu o hârtiuță pe care a scris: Știu că Sfântul Ioan vă va ține mâna cu bisturiul. Vă mulțumesc pentru tot. Doctorul a făcut ochii mari, o Cruce îndesată și s-a dus în sala de dezinfectare, înainte de operație. 

Acum e vindecată complet.

Îmi povestea acum cu sute de lacrimi fiecare amănunt din viața ei. 

“Părinte, Sfinții sunt vii și ne iubesc, și plâng pentru noi și ne vindecă. Nu pot mulțumi toată viața dacă m-aș ruga Sfântului meu bun”. 

Auzise că noi vom reface pictura Bisericii. Mi-a zis: părinte, eu vreau să pictez pe Sfântul Ioan. I-am zis: pe Sfântul Ioan l-am luat eu să-l pictez. Dar puteți să luați pe Sfânta Ana, mama Maicii Domnului. Da, părinte. 

Mulțumim Sfinților că ne ascultă și ne iubesc.

Previous Post

Evanghelia zilei (Ioan 6, 56-69)

Next Post

Bucură-te, rod duhovnicesc din neamul românesc!

Related Posts
Total
0
Share