Există două părți ale vieții

Există două părți ale vieții: cea văzută, măsurată în timp și fapte, și cea nevăzută care se măsoară în trăiri și doruri. Viața văzută a omenirii a devenit tot mai lipsită de sens, de la naștere pînă la moarte totul este atît de previzibil, împărțit pe ani și zile:

anii de grădiniță,
anii de școală,
iar școală,
muncă,
iar cursuri,
perfecționări,
muncă,
oboseală,
vacanță cu voie de la muncă,
iar muncă,
oboseală,
dor,
amînare,
dor,
amînare,
amînare,
muncă,
amînare,
lehamete,
boală,
tîrziu,
prea tîrziu…

La ce bun?

Viața sufletului, acolo unde ea există, se sustrage timpului. Gîndurile noastre arată calitatea vieții. La ce ne gîndim? Hristos a spus că acolo unde este comoara noastră, acolo va fi și inima noastră. Să ne scuturăm de jugul grijilor deșarte, al fricii de ziua de mîine, al răcelii pe care o aduce oboseala și lehamitea de a face lucruri inutile, ca să luăm jugul lui Hristos asupra noastră, căci jugul Lui este bun și povara Lui este ușoară.

Doresc tuturor un an nou plin de trăiri sufletești înălțătoare, plin de înțelesuri noi, de iubire împlinită și doruri calde care apropie inimile și le înalță ofrandă bunului Hristos. Să nu uităm de Dumnezeu, să nu înmulțim răul. Rănile sufletești să se tămăduiască, Hristos să vă împlinească. Iertați și pomeniți de bine. Cu dor de bine și iubire, vă zic tuturor: La mulți ani!

LA MULȚI ANI!

Preot Savatie Baștovoi

Previous Post

Tăierea împrejur a inimii

Next Post

Iată, a trecut un an

Related Posts
Total
0
Share