Fără forma de copt, nu iese pandișpanul, nu-i așa?

Preot Ioan Bădiliţă

Transformă-ți viața într-o continuă bucurie. Sărbătorește-ți marile și micile izbânzi. Dar și înfrângerile. Pentru că acestea te-au făcut să-ți cunoști mai bine limitele. Care au rostul lor. Fără forma de copt, nu iese pandișpanul, nu-i așa?

Învață să crești în fiecare zi. La suflet și la minte. Dimineața, bucură-te de prima gură din ceașca de cafea. Și de a doua. Și de a treia. În drumul spre serviciu, gândește-te mai mult la ceea ce te face să zâmbești. Îmbrățișează și oferă complimente, cât mai des cu putință. N-ai ce pierde. 

Încheie ziua cu o rugăciune. În gând sau cu buzele, n-are importanță. Dumnezeu ți-e mai intim decât vena jugulară. Te aude înainte de a-I vorbi. Te știe mai înainte ca tu să fii. 

Știi, niciun regret nu-ți va schimba trecutul. Iar grija zilei de mâine nu-ți va face viitorul mai luminos. Viața trece prea repede. Lasă o clipă telefonul și mergi de caută carul mare pe bolta cerească. Vei vedea cum toate stelele vor ieși să te întâmpine. Crezi că doar tu le privești?

Și, nu uita: trăiește în așa fel încât, atunci când vei pleca – că vei pleca într-o zi – să nu se chinuie preotul la înmormântarea ta să scoată două vorbe despre tine. Lasă o dâră de frumos în urmă. Nu se știe niciodată câți Îngeri vei îmbrăca cu ea.

Previous Post

Protocronism duhovnicesc

Next Post

Apostolul zilei (Iuda 1, 1-10)

Related Posts
Total
0
Share