„Fericit este cel care botează copii!”

Într-o zi, pe când fericitul Nifon se liniştea în chilia lui, a venit la el un demnitar care i-a zis:

„Am venit, Părinte, să iau oarecare folos de la Sfinţia Ta. Pentru că mult se întristează sufletul meu de un gând, care nu ştiu de unde vine.”

Satana te-a înşelat, i-a răspuns Cuviosul, ţi-a spus că nu o să primeşti nicio plată de la Dumnezeu pentru copiii pe care i-ai botezat. Şi totuşi, este fericit cel care botează copii. Zice Domnul în Evanghelie: Cel ce vă primeşte pe voi, pe Mine mă primeşte şi luând un copil în braţe, le-a zis lor: cine primeşte acest copil în numele Meu, pe Mine Mă primeşte şi cine Mă primeşte pe Mine, primeşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine. Cine este deci, mai fericit decât tine, care prin copii primeşti pe Hristos, şi prin Hristos, pe Tatăl ceresc.

Mergi, fiule, şi fă binele ca şi până acum. Căci lucrul tău este bineplăcut lui Dumnezeu. Să ştii că toţi copiii pe care îi primeşti din cristelniţă, la a doua venire vor merge înaintea sufletului tău până la porţile Raiului. Acest lucru va fi mare cinste pentru tine şi mare ruşine pentru duhurile răutăţii din văzduh.

Îngeri purtând făclii, la număr cu numărul copiilor pe care îi botezi, te vor conduce până la tronul lui Dumnezeu şi de acolo până la locul odihnei tale. Te vor cinsti adică, în acelaşi chip, precum şi tu, prin copiii botezaţi, ai primit şi cinstit pe Hristos. Cristelniţa este ca o altă fecioară, care ţine pe Hristos în braţele sale. Deci, fă-te şi tu Simeon, ca să primeşti pe Dumnezeiescul Prunc sub chipul pruncilor nou luminaţi!

 Extras din Un episcop ascet, Viața și învățăturile Sfântului Ierarh Nifon, Ed. Mănăstirea Sihăstria via http://www.produsemanastiresti.ro.

Previous Post

O minune a Icoanei Maicii Domnului de la Ghighiu: Analizele de sânge ale micuței Irene Ecaterina s-au îmbunătățit rapid

Next Post

Fraţilor, nevoiţi-vă ca nişte ostaşi împărăteşti

Related Posts
Total
0
Share