Gata, este suficient!

Pr. Liviu Nechită (Biserica Icoanei)

Am înțeles toate argumentele aduse de cei ce au o problemă cu împărtășirea credincioșilor din același potir, cu cei care au început deja să proiecteze tot felul de dispozitive pentru administrarea Sfintelor Taine într-o modalitate cât mai sterilă. V-ați expus argumentele, filmulețele, live-urile, ura. Este suficient! Încetați!

Lăsați-ne în primitivismul nostru, troglodiți, medievali așa cum suntem! ESTE ALEGEREA NOASTRĂ! Sau noi nu avem dreptul de a alege, trebuie să ne spuneți voi cum și ce să facem? Nu ați obosit să loviți în noi și în Biserică, sau tocmai lipsa noastră de reacție vă înverșunează și mai mult?

Nu înțelegeți că lupta voastră nu este împotriva credinței sau a unei instituții, ci este de fapt împotriva lui Hristos? Iar în această luptă nu oamenii vă manipulează? Oare este atât de greu de crezut că pentru creștini aceasta este plenitudinea credinței, Împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului? Mă împărtășesc constant de peste 20 de ani și am consumat toată Sfânta Împărtășanie după fiecare Liturghie și, har Domnului!, nu am contactat nicio boală chiar dacă am împărtășit din același potir și cu aceeași linguriță oameni cu tot felul de boli.

Hristos a rupt O pâine (fără mănuși de unică folosință), a binecuvântat UN pahar din care a dat tuturor să bea (fără a-l dezinfecta după atingerea fiecăruia) și a spus: ”Aceasta să faceți întru pomenirea Mea”. 

Am înțeles că este extraordinar de puțină credință, dar lăsați-ne pe noi să credem. Nu vă deranjăm cu nimic. Cei care aveți o problemă cu Împărtășirea comunitară, abțineți-vă să vă apropiați de potir și de linguriță (oricum, necredința și lipsa voastră de încredere este un motiv suficient pentru a fi opriți de la Sfânta Împărtășanie).

Pot să vă dau o mulțime de subiecte și persoane “oropsite” pentru care să luptați, de la cei care mănâncă shaorma în colțul străzii în condiții de igienă cel puțin precară sau brutarul ce frământă, modelează și manipulează pâinile cu mâinile goale, restaurantele în care habar nu aveți cum au fost “dezinfectate” tacâmurile cu care mâncați, hotelurile în care nu aveți idee cum au fost igienizate lenjeriile, s.a. Pentru ei sau cu ei de ce nu vă luptați? “Pentru că mergem pe încredere” vor răspunde mulți. Atunci, dacă în oameni aveți încredere, de ce nu aveți încredere în Hristos?

Iar pentru voi, cei ce ne prigoniți cu atâta înverșunare, pentru mințile voastre luminate și pline de idei năstrușnice avem un singur mesaj…#STAȚIACASĂ

***

Reacția unui medic de la Spitalul Polizu

Un medic de la Spitalul Polizu din Capitală îi acuză pe necredincioşii care refuză Împărtăşania în plină epidemie de COVID-19 şi susţine că împărtăşania „e cel mai bun medicament împotriva oricărei boli”.

Postarea unui preot din Capitală privind lipsa riscurilor de răspândire a noului coronavirus în timpul Împărtăşirii credincioşilor din acelaşi potir a stârnit reacţii în mediul online, printre susţinătorii acestuia fiind şi un cadru medical.

Un medic de la Spitalul Polizu susţine că Împărtăşania ucide noul coronavirus. „Nu pot să cred că există oameni nechibzuiţi care pot spune că Trupul şi Sângele Mântuitorului ne pot îmbolnăvi. Sunt medic şi nu sunt de acord cu asemenea inepţii! Împărtăşania este cel mai bun medicament împotriva oricărei boli şi un balsam pentru suflet”, a răspuns medicul Carmen Rădulescu, de la Spitalul Polizu.

Aceasta susţine că Împărtăşania  a vindecat nenumăraţi bolnavi aflaţi pe patul de moarte şi copii născuţi prematur care abia mai respirau. „ De multe ori i-a readus la viaţa. Am văzut cu ochii mei asemenea minuni”, a mai scris aceasta.

Totodată, medicul spune că cei care acuză procedeul de Împărtăşanie şi cer ca acesta să fie anulat în această perioadă, pentru a minimiza riscul de contaminare cu noul coronavirus, sunt răspunzători pentru ce se întâmplă în ţară. „Ruşine pentru cei care judecă aşa, rusine pentru cei care Îl hulesc pe Dumnezeu. Ei ne-au dus în situaţia în care suntem acum şi tot n-au învăţat nimic. Mulţumim părinte pentru cuvintele frumoase! Sper ca Dumnezeu să-şi întoarcă din nou faţa către noi pentru că suntem mulţi care Îl iubim şi Îl rugăm să ne salveze de virusul ucigaş. Împărtășania îl omoară, păcat ca nu ştiu mulţi asta. Acum ne va lipsi, dar ne va rămâne rugăciunea. Ea este salvatoare, iar voi cei care împroşcaţi cu noroi  sunteți răspunzători de nenorocirea noastră! Treziți-vă măcar acum! Doamne iartă-ne şi ocroteşte-ne!”, a încheiat cadrul medical. 

Previous Post

Căderea

Next Post

Nu-L sfidați pe Hristos, că nu-I cunoașteți puterea!

Related Posts
Total
0
Share