Halloween este mai mult decât o banală serbare de toamnă!

Preot Alexandru Lungu

Anul trecut a venit la Biserică o mămică cu copilul ei de 10 ani. Când m-a sunat mi-am dat seama din voce cât de speriată era. Pe scurt, băiețelul ei care până la acea vârstă nu avusese probleme cu somnul și nici nu se speria de întuneric, a început să se trezească noaptea din somn urlând și invocând faptul că o dihanie îi apare de fiecare dată când se sting luminile din casă. Mai mult decât atât, băiatul fusese atât de marcat încât nu mai putea să meargă până la baie singur, nici măcar ziua în amiază.

O întreb pe mămică dacă este spovedit, dacă se împărtășește. Recunoaște că atât timp cât a fost mai micuț era nelipsit de la Potir, însă după ce a început să se înhaite și cu alți colegi de la școală, nu prea a mai ținut rânduiala. Nu mai vroia dimineața să se trezească în zilele de Duminică, nu vroia să postească, nu se mai ruga.

Cu câteva zile înainte să aibă acele năluciri participase la o serbare cu tematică de Halloween, unde se costumase într-un mic demon. Chiar dacă inițial mămicii nu îi surâse ideea, din cauza insistențelor celui mic și ținând cont că toți copiii participau la această manifestare demonică, cu acordul și implicarea școlii, a cedat. La câteva zile după acest episod, a început să aibă nălucirile respective.

I-am citit câteva rugăciuni, l-am sfătuit să țină post și să facă în casa Taina Sfântului Maslu și o perioadă să se împărtășescă Duminică de Duminică.

După prima săptămână de la canon, visele au încetat, iar peste o lună băiatul a început să aibă din nou curaj să meargă singur prin casă și să doarmă în camera lui.

Halloween este mai mult decât o banală serbare de toamnă!

În chip inconștient invocăm puteri demonice și devenim vasale ale dracilor. Aveți grijă pe mâna cui încredințați sufletele proprilor copii.

Previous Post

Sfânta Anastasia Romana. Două feluri de frumusețe

Next Post

Apostolul zilei (Coloseni 2, 13-20)

Related Posts
Total
0
Share