Halloween un pact cu moartea și iadul

„Am făcut un legământ cu MOARTEA și cu învoială”
Isaia 28:15

Dr. Terry Watkins

Când auziți cuvântul “halloween” ce imagine vă apare? Ce spirit e invocate atunci când e rostit în șoaptă cuvântul Halloween? Halloween-ul promovează în mod deschis moartea, demonii, vrăjitoarele și „aparițiile evidente ale răului” (1 Thess. 5:22). Halloween-ul îi lasî pe oamenii să-și bată capetele întrebându-se „Cum și de unde vine Halloween-ul”? Acest articol dezvăluie infernalul cavou al Halloween-ului pentru a exhuma sinistrul său „pact cu moartea și iadul”.Halloween-ul a început acum peste 2,000 de ani odată cu celții și cu preoții lor, druizii. Druizii sunt fără îndoială regii ocultismului. Vrăjitoria, satanismul, păgânismul și în mod virtual toate fațele ocultului se ghidează după sfaturile druizilor. De la dovlecii folosiți drept felinare, colindatul pe la casele oamenilor, costume, până la farse, fantome înspăimântătoare, demoni, elfi și vrăjitoare. Morbidul Halloween s-a născut datorită druizilor
Însăși ziua de Halloween este de origine druidică. (Myers, Robert J. Celebrations: The Complete Book of American Holidays, p. 258)
Ritualurile și ceremoniile mistice legate în mod tradițional de Halloween își au originea la druizi. (Douglas, George William. The American Book of Days, p. 566)
Druizii sărbătoreau două nopți special ale anului: Beltane șiSamhain. Beltane era sărbătorit pe May 1 și marca venirea verii. Samhain avea loc pe 1 noiembrie și semnifica moartea verii. Samhain, o noapte ce celebra moartea și iadul, era cel mai important ritual druidic. Era o noapte înspăimântătoare cu sacrificii umane. Acesta a fost Halloween-ul originar.
Druizii credeau că în timpul sărbătorii Samhain, vălul mistic ce separa morții de vii se dădea la o parte. Ei își închipuiau că aceste spirite rătăcitoare eliberate în cursul sărbătorii de Samhain mergeau să caute un trup pe care să pună stăpânire. Celții înspăimântați se deghizau în demoni, în spirite rele și fantome sperând să convingă spiritele rele rătăcitoare că și ei erau alte spirite rele și astfel erau lăsați în pace de acestea.
Celții pregăteau și niște „tratații” speciale pentru săturarea spiritelor rele, pentru a le împiedica pe acestea să le mai joace farse sau să se dea unor răutăți de-ale lor
Druizii oficiau sacrificii umane înspăimântătoare și alte ritualuri cumplite în timpul sărbătorii lor Samhain. Fără îndoială noaptea de Samhain era un pact înfricoșător cu moartea și cu iadul. Și e cât se poate de limpede că Samhain a fost noaptea originară de Halloween.
Toate poveștile de Halloween se întorc în mod inevitabil în timp la străvechea sărbătoare celtică a Samhain-ului. . . (Skal, David J. Death Makes a Holiday: The Cultural History of Halloween, p. 20)
Halloween-ul își are originea în sărbătoarea de Samhain celebrată de celții din străvechea Mare Britanie și Irlanda.. (Encyclopedia Britannica 2005 “Halloween”)
Halloween-ul are legătură direct cu Samhain, străvechea sărbătoare celtică ce-l preamărea pe Stăpânul Morții. (Thompson, Sue Ellen. Holiday Symbols and Customs, p. 251)
Ritualurile druizilor sunt unele de cea mai infernală sorginte. Cele mai cumplite manifestări ale lor implică sacrificarea copiilor în noaptea de Samhain sau Halloween.
Sacrificarea primilor născuți e menționată în poemul Dindshenchas, ce amintește faptul că în cadrul fiecărei sărbători de Samhain erau sacrificați copii . . . (Rogers, Nicholas. Halloween: From Pagan Ritual to Party Night, p. 17)
Halloween-ul. Acesta era inițial sărbătoarea de Samhain . . .când erau sacrificați primii născuți. Noaptea de Samhain era una cu totul și cu totul înspăimântătoare. . . (National Geographic. May 1977, pp. 625-626)
Druizii beau sângele victimelor și le mâncau trupurile.
Ei își sacrificau victimele trăgând în ele cu săgețile, trăgându-le în țeapă, înjunghiindu-le, tăindu-le gânturile deasupra unor cazane (și apoi bându-le sângele). . . (Guiley, Rosemary Ellen. Harper?s Encyclopedia of Mystical & Paranormal Experience, p. 167)
Așa că nu le putem fi decât recunoscători romanilor pentru că au pus capăt acestui cult monstrous, în cadrul căruia a ucide un om era considerat drept un act de mare devoțiune iar a-i mânca trupul era un act benefic.
(Pliny, Natural History, xxx, 13)
Druizii considerau că a mânca trupul tatălui sau a face incest cu mamele și fiicele erau niște gesturi de apreciat.
. . . de vreme ce sunt niște canibali și consider drept un lucru demn de laudă ca atunci când tații lor mor să îi devoreze și să aibă relații fizice nu numai cu alte femei ci și cu mamele și surorile lor.. . (Strabo, Geography)
Să vă amintesc că asta se întâmpla în noaptea originară de Halloween! Astăzi Halloween-ul trăiește și repiră duhoarea murdară a diabolicilor druizi.
Druizii celebrau și sărbătoarea. Cuvântul Beltane (Beltaine, Beltinne, Beltain, Beiltein) înseamnă literal “focurile lui Bel.” Bel este zeul Baal, menționat de mai mult de 80 de ori în Biblie. Dumnezeu condamnă cultului lui Baal mai mult decât pe cel al altor falși dumnezei.
. . . atunci druizii aprindeau Baal-Tinne, focul sacru al lui Baal. (Wilde, Lady Francesca Speranza. Ancient Legends, Mystic Charms, and Superstitions of Ireland)
Baal era zeul adorat de druizi, așa cum arată sărbătoarea cu focuri aprinse dedicată lui și atunci erau sacrificați copii în cinstea lui. (Hislop, Alexander. The Two Babylons, p. 232)

HALLOWEEN-UL: CULT AL LUI BAAL ?
Halloween-ul originar era o noapte infernală de cult al zeului Baal manifestat prin sacrificarea copiilor în cinstea lui. Și majoritatea obiceiurilor de Halloween derivă direct din ritualurile dedicate lui Baal!
Pe 1 noiembrie era Samhain [Halloween] . . . Erau aprinse focuri în semn de mulțumire adusă lui Baal. (Kelley, Ruth Edna, The Book of Hallowe’en, Lothrop, Lee and Shepard Co. Boston, 1919)
Ritualurile și ceremoniile mistice prin care s-a manifestat în mod inițial Halloween-ul sunt de sorginte druidică, fiind oficiate în cursul sărbătorilor dedicate lui Baal din care derivă multe obiceiuri de Halloween. (Douglas, George William. The American Book of Days, p. 569)
Baal este și un echivalent al diavolului din punct de vedere al semnificației acestui cuvânt. (Burns, Cathy. Masonic and Occult Symbols Illustrated, p. 327)
Halloween-ul glorifică moartea în cultul lui Baal sau al diavolului!
Sărbătoarea druidică de Samhain era o celebrare a morții.Bazată pe imaginile sale infernale de crania, schelete, fantome, demoni fiind o întrupare a răului. Halloween-ul de azi celebrează Moartea. David Skal și-a intitulat cartea sa despre istoria Halloween-ului—Moartea își face o sărbătoare.
Cel mai mare punct de atracție al sărbătorii de Halloween este și a fost dintotdeauna Moartea. (Skal, David J. Death Makes a Holiday: The Cultural History of Halloween, p. 18)
Halloween-ul se trage în mod direct din străvechea sărbătoare celtică de Samhain care îl cinstea pe Stăpânul Morții (Thompson, Sue Ellen. Holiday Symbols and Customs, p. 251)
Diavolul glorifică Moartea. În Evrei 2:14 se spune “. . . prin moarte El [Iisus] urmează să-l nimicească pe cel care are puterea morții, adică pe diavol . În Proverbe 8:36 se spune că toți cei ce-l urăsc pe Domnul iubesc moartea. În Apocalipsa 6:8 se spune că acela ce călărește calul palid al lui antichrist poartă numele Morții și ea e însoțită de întreaga suită a iadului.”

CONSACRAREA HALLOWEEN-ULUI ?
Să înțelegem istoria diabolică a Halloween-ului, de ce oameni de bun simț au ajuns săadopte o asemenea sărbătoare ? Prin ce magie râncedul Samhain s-a transformat în bezmeticul Halloween?
Atunci când misionarii catolici au năpădit Marea Britanie și Irlanda în 601 încercând să convertească oamenii în masă la catolicism ei aveau ordin din partea papei Grigorie să transforme ritualurile druidice în ritualuri catolice. Catolicii au transformat ritualul de Samhain în sărbătoarea tuturor sfinților, o zi de comemorare a sfinților răposați și de rugăciune adusă lor .
Halloween-ul începe cu mai bine de 2,000 ani în urmă în Insulele Britanice. Aici regăsim sărbătoarea în esența sa elementară : o noapte în care triburile celtice se întâlneau cu spiritele morților lor. Aceste sărbători păgâne fastuoase au fost asimilate de Biserica Catolică. În loc să stârpească vechile obiceiuri, capii Bisericii le-au transformat în niște versiuni creștine ale acestora. Din Evul Mediu Ziua tuturor sfinților a înlocuit străvechea sărbătoare celtică a morții. (Bannatyne, Lesley Pratt, Halloween: An American Holiday, an American History, Facts on File, Inc., New York, 1990 p. x)
Sărbătoarea catolică a tuturor sfinților All Saints Day mai era cunoscută și sub numele sinonim de All Hallows Day, cuvântul „hallow” (sfânt) înlocuindu-l pe cel de „saint” (sfânt). Ziua de dinaintea Sarbătorii tuturor Sfinților – All Hallows Day (31 oct.) era recunoscută drept ziua de ajun – All Hallows Eve – a acestei sărbători. Ulterior aceasta a devenit Hallows Eve care s-a transformat in Halloween-ul de azi.
Ziua Tuturor Sfinților a fost o contin.a sărbătorii păgâne de Samhain din luna noiembrie. (Bonwick, James, Irish Druids and Old Irish Religions, Dorset Press, 1984 (1986ed), p.87)
Multe credințe și obiceiuri associate cu Samhain au fost practicate în continuare pe 31 oct. ziua cunoscută drept a tuturor sfinților Eve of All Saints, Eve of All Hallows sau Hallows Even. Utilizarea greșită a numelui de Hallow Even ni l-a dat pe acela de Halloween.(Santino, Jack editor, Halloween and Other Festivals of Death and Life, The University of Tennessee Press, Knoxville, TN 1994 p. xvi)
In 835, Papa Grigorie al IV-lea a consacrat Ziua tuturor Sfinților drept o zi a datoriei cuvenite și astfel în acea zi Biserica Catolică a instituit official ziua de Halloween.
Halloween-ul își datorează existența sa și respiră grație binecuvântării primate din partea Bisericii Catolice. Samhain-ul și-ar fi dat de mult ultima suflare de mult dacă nu ar fi beneficiat de binecuvântare și consacrare din partea Bisericii Catolice.
Puține sărbători mai au o istorie atât de ciudată și paradoxală precum Halloween-ul. Practice a reprezintă noaptea de priveghere pentru Ziua Tuturor Sfinților ținută de romano catolici. Halloween-ul are legături clare cu ritualurile preoților druizi.. (Douglas, George William, revised by Helene Douglas Compton, The American Book of Days, The H.W. Wilson Company, New York, 1948, p. 741)
O transformare odioasă și perversă a Halloween-ului a dus la alterarea semnificației acestui cuvânt. Cuvântul “hallow” înseamnă “sfânt, a sfinți sau consacra.” Rugăciunea binecunoscută a Domnului din DEvanghelia după Matei începe cu „Tatăl nostrum care ești în ceruri, sfințească-se numele Tău (Hallowed be your name) – Emblema de hallow îi aparține lui Dumnezeu Tatăl – Hallowed be your name (sfințească-se numele Tău, sfânt fie numele Tău) Halloween-ul era o noapte în care se sacrificau copii în cinstea lui Baal. Nu din întâmplare numele celei mai infernale nopți din istorie ce glorifică moartea și iadul poartă numele sacru de „hallow” ce îi aparține lui Dumnezeu Tatăl. Numele blasfemiator de Halloween poartă clar pecetea lui Lucifer așa cum aflăm și din Isaia 14:12…„Voi fi asemenea Celui Preaînalt.”

OCULTUL ȘI HALLOWEEN ?
Halloween-ul a prezentat drept o distracție sau o nebunie copilărească dar ea are o serioasă semnificație ocultă. Magia, wicca, satanismul și păgânismul cred că în noaptea de Halloween sunt eliberate spiritele rele și demonii. Ele își oficiază ritualurile lor îngrozitoare în această noapte.
Samhain: Aceasta e sărbătoarea de Anul Nou a vrăjitoarelor și primul Sabbat din care decurg celelalte (RavenWolf, Silver. Teen Witch, p. 42)
Halloween-ul este unul dintre cele 4 Sabbaturi majore sărbătorite de vrăjitoria modern și este de departe cel mai popular și mai important dintre cele 8 care se țin. Vrăjitoarele consider Halloween-ul drept Ziua lor de Anul Nou oficiindu-și atunci ritualurile magice.. (Dunwich, Gerina. The Pagan Book of Halloween, p. 120)
Halloween-ul este și una dintre cele mai sărbătorite zile ale sataniștilor. Anton LaVey, fondator al Bisericii lui Satan și autor al Bibliei satanic scrie:
După ziua cuiva de naștere mai există 2 sărbători importante, Walpurgisnacht (1 mai) și Halloween. (LaVey, Anton Szandor. The Satanic Bible, p. 96)
Marea preoteasă satanică Blanche Barton, pe site-ul BIsericii lui Satan laudă Halloween-ul:
Halloweenul dă chiafr și celor mai obișnuiți oameni prilejul de a gusta pentru o noapte din rău. Au șansa de a dănțui cu diavolul…Văd sataniștii din întreaga lume întrunindu-se în mici grupuri în această noapte 500 de ani de acum încolo toastând în cinstea gazdelor infernului.
Calendarul satanic decretează astfel Halloweenul: “Una dintre cele mai importante două nopți ale anului. Ritualuri orgiace cu vărsări de sânge și sex. Asociere sexual cu demonii. Sacrificii umane și animale masculi ori femele (www.theforbiddenknowledge.com/hardtruth/satanic_calendar.htm)
Fosta ocultistă Johanna Michaelsen dezvăluie, “Halloween-ul este și o dată majoră de racolare a sataniștilor.” (Michaelsen, Johanna. Like Lambs to the Slaughter, p. 192)
? ORNAMENTELE DE HALLOWEEN ?
Ornamentele de Halloween sunt de proveniență druidică și ocultă.
Asocierile populare ale Halloweenului derivă din străvechile obiceiuri religioase păgâne ale celților și druizilor. (Mather, George A. and Larry A. Nichols. Dictionary of Cults, Sects, Religions and the Occult, p. 237)
Samhain constituia o parte vitală a culturii celtice, ritualurile legate de aceasta sarbătoare fiind transmise din generație în generație prin interm. Traditiei orale a druizilor. Apariția multora dintre tradițiile americane de Halloween se regăsește în aceste străvechi rituri. . . . (Bannatyne, Lesley Pratt, Halloween: An American Holiday, an American History, Facts on File, Inc., New York, 1990 p. 6)
Vrăjitoarele sunt reginele consecrate ale Halloweenului. Dacă ați fost păcălit că vrăjitoarele sunt niște persoane inofensive, treziți-vă, ele îl venerează pe diavol.
In multe situații conform mărturisirilor unor vrăjitoare, pe lângă venerarea direct a diavolului,ele erau obligate să își arate ura față de credința pe care o părăsiseră, călcând pe cruce și blasfemiindu-i pe sfinți și folosindu-se și de alte feluri de profanare.
(Spence, Lewis. An Encyclopedia of Occultism, p. 433)
Vrăjitoarele țineau o petrecere de Halloween și femeile își vindeau sufletul diavolului punându-și în pat un băț uns cu grăsimea copiilor uciși. . .(Douglas, George William. The American Book of Days, p. 569)
vrăjitoarele protestează că ele nu au nimic de-a face cu diavolul, în popularul manual de vrăjitorie Vrăjitoria teorie și practică sub titlul Dumnezeul vrăjitoarelor se arată clar următoarele:
Dumnezeul vrăjitoarelor e Stăpânul lumii de sub pământ (iadului) Numele său e Baphomet…Lucifer…Baal. . . (Angeles, Ly de. Witchcraft: Theory and Practice, p. 60)
Judecata lui Dumnezeu făcută vrăjitoarelor nu ar trebui luată în derâdere.
Pe vrăjitoare să nu le lăsați să trăiască. Ieșirea 22:18
Dovlecii folosiți pe post de felinare Dacă vrăjitoarele sunt reginele sărbătorii, zâmbăreții dovleci folosiți pe post de felinare sunt regii ei. Obiectele acestea demoniac îi uluiesc pe majoritatea istoricilor cu originea lor înspăim. O legendă cunoscută povestește că Jack (de la denumirea în engleză a acestor felinare Jack-o-lanterns) l-ar fi păcălit pe diavol făcând un târg cu sufletul său. Dar orig acestor felinare e una mult mai sinistră, provenind din adorarea de către druizi a capetelor tăiate. Ei își impodobeau casele și templele cu capetele tăiate însângerate. Credeau că acele capete erau sălașul sufletelor și de aceea puneau o lumânare sau o lumină în acele cranii. Felinarul originar de Halloween nu a fost un dovleac sau o ridiche ci un cap tăiat de om.
Ca trofeu, talisman sau ornament capul uman făcea parte integrantă din viața celților. Războinicii își atârnau capetele inamicilor în case drept dovadă a bravurii lor iar druizii credeau că acele capete erau sălașul sufletelor și puneau crania în sanctuare pentru a alunga răul.
(National Geographic, May 1977, p. 603)
. . . atârnau capetele inamicilor lor la gâtul cailor și după ce ajungeau acasă le agățau în cui la intrarea în casă. . .(Strabo, Geography)
Se crede că fețele mai mult decât alte imagini ori simboluri erau cele marcate inițial pe dovleci pt că făceau ca aceștia să afrate precum niște capete de oameni. Celții din vechime credeau că un cap uman era cea mai sfântă parte a corpului pt că adăpostea sufletul nemuritor al omului.
(Dunwich, Gerina. The Pagan Book of Halloween, p. 32)
. . . Dovlecii folosiți pe post de felinare – jack-o?-lantern- sunt in general prezentați sub forma lor tradițională drept niște eufemisme sărbătorești pt capul de mort , nasul triunghiular și rânjetul fiind expresii ale celui ce-și dădea sufletul. (Skal, David J. Death Makes a Holiday: The Cultural History of Halloween, p. 38)
Sculptați și iluminați de lumânări, ei reprezintă simbolul morții și al lumii spiritelor. (Thompson, Sue Ellen. Holiday Symbols and Customs, p. 256)
Ne dați ori nu ne dați – colindatul este un alt obicei de inspirație druidică.
În fiecare an de Halloween, multe copii din întreaga lume se îmbracă în niște costume aparte și merg din ușă în ușă pt a colinda fără a realize că mascarada lor inocentă exprimă ceva din străvechea practică religioasă druidică.
The Pagan Book of Halloween, p. 11)
INdiferent care ar fi modul de exprimare, idea este aceeași: obiceiul colindatului își are orig în tradiția celtică. (Santino, Jack. Halloween and Other Festivals of Death and Life, p. 82)
MASTI ȘI COSTUME: Măștile și costumele cunosc o istorie îndelungată în sfera ocultului și a posesiunii demoniac. Măștile reprezintă contacte cu lumea spiritelor invitând spiritele să le posede.
In ritualuri o persoană ce poartă masca unui zeu sau a unui spirit simte adesea ca e posedata de o forță supranaturală. . . (World Book 2005, p. 263)
Persoana ce poartă mască se simte transformată lăuntric și preia temporar atributele și trăsăturile zeului sau demonului reprezentat de mască. (Biedermann, Hans. Dictionary of Symbolism, p. 218)
LILIAC: Unul dintre animalele folosite în mod current de acești demoni (sau apropiați, așa cum sunt ei denumiți deseori) era cel de liliac. Liliecii și sângele lor erau de asemenea folosiți în vrăji (mai ales cele tinând de magia neagră) și în pregătirea poțiunilor magice. . .” (Dunwich, Gerina. The Pagan Book of Halloween, p. 29)
BUFNIȚA: “În noaptea de Halloween se spune că demonii sub formă de bufniță zburau cu vrăjitoarele și cu pisicile lor unii crezând chiar că erau vrăjitoare deghizate. . . (Interesant e că bufnița era numită strix de romani, cuvânt ce înseamnă chiar vrăjitoare)” (Dunwich, Gerina. The Pagan Book of Halloween, p. 43)
“PISICI NEGRE” erau associate cu întunericul și moartea…personificând demonii care duceau la indeplinire poruncile vrăjitoarelor impotriva vecinilor lor. Pisicile negre se spune că l-ar simboliza pe diavol in persoană.
(Guiley, Rosemary Ellen. The Encyclopedia of Witches and Witchcraft, p. 49)
MERE: “Obiceiul de a sări după mere la o petrecere de Halloween provine din cel al strămoșilor noștri păgâni care apreciau acest joc magic cu mărul.” (RavenWolf, Silver. Teen Witch, p. 42)
CRANIUL: “Craniul e un simbol interesant, extrem de imp in magie și cult demonic ca o celebrare a morții.” (Burns, Cathy. Masonic and Occult Symbols Illustrated, p. 388)
? OBSCENUL IN HALLOWEEN ?
Halloween-ul a apreciat intotdeauna obscenul. Istoria sa teribilă este marcată de vandalism, distrugere și rău. Obiceiul depravat de introducere a unor lame în mere și de a pregăti bomboane otrăvite in anii 70 a constituit o dovada clară a maleficității acestei sărbători.
Unii spun că Halloween-ul scoate la iveală partea malefic a naturii umane din anumite persoane. Numărul de acte de vandalism comise în fiecare an de Halloween pare să susțină același lucru. . . (Dunwich, Gerina. The Pagan Book of Halloween, p. 23)
Halloween-ul a fost întotdeauna o noapte dedicata perversiunilor, dominată de haos decadență și indecență. Cel mai bine ascuns secret al Halloween-ului este relația sa romantic de dragoste cu homosexualii. Halloween-ukl a constituit cheia de aur care a descuiat dulapul plin de perversiuni al homosexualilor. Spiritul caracteristic Halloween-ului de travestire le-a oferit homosexualilor o noapte de vis pentru a-și exprima in mod public decadența și perversiunile.
Este un prilej de exprimare a dorințelor și fanteziilor. Halloween-ul este cu siguranță o noapte a travestiurilor. (Rogers, Nicholas. Halloween: From Pagan Ritual to Party Night, p. 137)
Halloweenul a fost întotdeauna o noapte a haosului și imoralității. In ukltimii ani a fost adoptat de comunitățile gay din America.
. . . (Morgan, Sheena. The Real Halloween, p. 42)
Mașina de Halloween întoarce lumea cu susul în jos. Identitatea cuiva poate fi desconsiderată fără rușine, bărbații se îmbracă precum femeile și invers. Morala e ridiculizată și eludată.
(Skal, David J. Death Makes a Holiday: The Cultural History of Halloween p. 17)
Halloweenul a făcut mai mult pt acceptarea curentă a homosexualității decât orice altă sărbătoare. Ani intregi de parăzi de stradă de Halloween caracterizate de perversiune și decadență pe străzile din New York?s Greenwich Village, Washington, D.C,?s Georgetown, New Orleans?s French Quarter San Francisco au generat o adevărată explozie a manifestărilor homosexuale.
Greenwich Village are o lungă istorie a sărbătoririlor improvizate de Halloween și există cu siguranță o legătură între recenta recrudescență a unor asemenea carnavaluri indicente și promovarea publică accentuată a culturii gay.
(Santino, Jack. Halloween and Other Festivals of Death and Life, p. 194)
Comunitatea gay a fost cea care a exploatat cel mai intens potențialul Halloween-ului ca pe un prilej de sărbătorire a travestiurilor…Comunitatea gay e cea responsabilă pt readucerea în atenția adulților a sărbătorii de Halloween
(Rogers, Nicholas. Halloween: From Pagan Ritual to Party Night, p. 132)
Pentru homosexuali Halloweenul constituie un moment de indeplinire a tuturor fanteziilor . . . (Santino, Jack. Halloween and Other Festivals of Death and Life, p. 211)

SEMNELE DE HALLOWEN?
Deși mulți consideră Halloweenul o distracție și o fantezie inofensivă el ne afectează subtil simtul discernământului legat de vrăjitoare și occult (și mai ales pe al copiilor niștri) Poțiunile magice de Halloween îi fac pe demoni, vrăjitoare și spiritele rele să apară drept oameni de treabă. În America trăiesc peste 1.2 milioane de vrăjitoare practicante. Vrăjitoria a devenit la ora actuală religia cea mai popular de aici. Aproape orice fetiță se transformă într-o mică vrăjitoare de Halloween. Vrăjitoarea RavenWolf e incântată că aproape orice fetiță inocentă se costumează în vrăjitoare de Halloween:
Azi aproape orice fetiță din societatea noastră alege să se costumeze câteodată în vrăjitoare…dacă alegeți un costum de vrăjitoare de Halloween fiți mândre și purtați-l cu demnitate în cinstea vrăjitoarelor. (RavenWolf, Silver. Halloween: Customs, Recipes & Spells, p. 64)
Istoricul preocupat de ocultism Jean Markale dezvăluie faptul că Halloweenul presupune mai mult decât un travesty copilăresc. Este o călătorie inițiatică păgână călăuzită de cineva (Satana) ascuns in umbră și nimeni nu se reintoarce inocent de la Halloween.
Trecerea in lumea Halloween-ului este intr-adevăr o călătorie inițiatică. Nimeni nu se întoarce inocent de acolo.Efectuarea călătoriei de unul singur nu inseamnă că nu a existat niciun ghid, niciun inițiator, un personaj ascuns in umbră care urmărește pașii neofitului prin labirintul lumii de dincolo.
(Markale, Jean. The Pagan Mysteries of Halloween, p. 127)
Dr. David Enoch, former senior consultant psychiatrist at the Royal Liverpool Hospital and the University of Liverpool, states:
Practicile de Halloween deschid ușa către occult și pot adduce in viața oamenilor forțe pe care ei nu le înțeleg și cu care cel mai adesea nu se pot lupta. . . (Parker, Russ. Battling the Occult, p. 35)

OPORTUNITĂȚI DE HALLOWEEN?
Halloweenul e visul de aur al sufletului. Mai degrabă decât să se ducă la un concert satanic de rock la o lăsarea a secului sau la o paradă, vin la tine de Halloween. De Halloween copii pierduți (și părinți) vin la ușa ta să te colinde. Vrei să le oferi o tratație ? Evanghelia Domnului nostru Iisus Hristos. Când le dați niște bomboane, dați-le și o broșură.
Noaptea inspăimântătoare de Halloween poate fi una extreme de rodnica pentru bisericile cfreștine. Părinții sunt in căutarea unei alternative inofensive a Halloween-ului. Asigurați-vă de o recoltă de toamnă bogată! Promovați mesajul biblic, dedicați-vă timpul și rugăciunile în acest scop. Incurajați-vă copiii să se îmbrace în personaje biblice. Pregătiți jocuri și bunătăți pt ei. Și iată și recolta: pregătiți niște mese cu gustări și pt părinți. Puneți pe cineva care poate câștiga ușior simpatia tuturor să intre in vorbă cu ei sis ă le vorbească despre minunatul nostrum Domn Iisus Hristos!
Unii pot obiecta că asemenea gtactici de Halloween ne fac părtași ai faptelor celui rău.(2 Ioan 1 :11) dar prietene creștin Satana e domnul acestei lumi (2 Cor. 4:4); și toată lumea trăiește în răutate (1 IOan 5:19) ? nu numai în noaptea de Halloween! Zilele noastre poartă nume de zeități păgâne: Moon-day Luni, Zues-day Marți, Wodens-day Miercuri. Thors-day Joi, Freyja-day Vineri, Saturn-day sâmbătă, Sun-day Ziua Soarelui. Uitați-vă și pe dolari ce afișează ochiul atot văzător al lui Lucifer într-o piramidă. Pământul acesta e domeniul diavolului.
(Luca 4:6). Nu ai cum să scapi de sub influența sa malefic Dar așa cum David a luat sabia și i-a tăiat capul lui Goliath (1 Sam. 17:51), putem să luăm și noi una dintre săbiile lui Satana și să scoatem cu ea niște suflete din iad.

Previous Post

Viaţa Cuviosului Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureştilor

Next Post

O minune recentă a Sfântului Nectarie la Atena

Related Posts
Total
0
Share