Hristos nu poate fi batjocorit până în sfârșit!

Preot Ioan Istrati
O instituție din lumea aceasta se naște din anumite cauze, își duce traiul și își dă obștescul sfârșit când nu mai e necesară. Biserica lui Hristos e însă o instituție dumnezeiască și omenească. O Jertfă preasfântă a lui Dumnezeu în oameni. O Liturghie veșnică unind timpul cu eternitatea în har. De aceea, oricât ai încerca să o ucizi, ea își trage rădăcinile din Cer, din sânul străpuns al lui Dumnezeu Cuvântul.

Trei sute de ani, împărații romani au ucis milioane de creștini. Erau învinuiți de cele mai ridicole lucruri și uciși. Auguștii au extirpat sistematic stirpea cruciformă, care era un pericol la adresa borșului de idoli cretini și ucigași ai antichității. Creștinismul era rană de moarte a desfrânării legiferate, prin idealul fecioriei și al fidelității. Violenței tâmpe marțiale îi contrapunea iubirea totală de vrăjmași. Obsesia după bani era sabotată de milostivire. Răzbunarea era ucisă prin iertare. Comerțul religios era sufocat prin dăruirea de sine.
Ce au obținut cezarii romani? Au umplut raiul de mucenici. Biserica s-a înălțat la cer în sufletele martirilor și aici pe pământ tot mai mulți creștini doreau să moară pentru Dumnezeu. Înverșunarea oarbă și demonică a represiunii de stat s-a zdrobit de Piatra cea din capul unghiului, Hristos. Cutremurul de ființă al Dumnezeului ucis în copiii Lui a sfărâmat toate templele robiei drăcești.
Astăzi, globaliștii, o stirpe infectă omorâtoare de mamă (căci mamele ateilor aprind lumânări pe șest la Biserică, când e plecat imbecilul cu ștaif) se chinuie să dărâme Biserica. Ei nu știu că brațele osoase și frământate de durere ale mamelor lor sunt mai puternice decât rădăcinile unui stejar cât lumea toată.
Gloabele nu se vor opri la pandemie. Vor cere igienă euharistică (pentru că-i arde Euharistia Hristos), non-atingere, evitarea icoanelor, crucilor, mâinilor preotului, adică tot ce-l frige cumplit pe nenea dracu, stăpânul lor. Vor insista pe un creștinism aseptic, virtual, decerebrat, aharic, clorinat, evanescent, transmisibil online, ideologic, fără simțirea lui Dumnezeu. Vor păți exact ca auguștii imunzi și imorali ai Romei. Praful se va alege de ei și de homo-ideologia lor. Copiii noștri vor râde la amintirea unor asemenea ratați.
Pe vremea lui Ceaușescu, tata stătea de vorbă cu alți doi preoți. Unu zicea: în 10 ani nu va mai exista creștinism. Comunismul va triumfa. Va dați seama ce om era ăla, că-mi vin 15 imprecații în minte. Tata zicea: eu îmi iau băiețelul în altar, e îndrăgostit de Liturghie, cântă pe de rost toate slujbele, vrea să se facă preot. Hai băi, zicea celălalt, nu-i distruge viitorul, n-o să mai fie preoți. Ei bine mii de Biserici s-au zidit, să crape satana de ciudă.
Așa și acum. S-au închis Bisericile, e o infinită durere pentru noi toți. În acest timp, milioane de pomelnice sunt pomenite la Jertfelnicul lui Dumnezeu. Sute de mii de oameni care nu călcau pe la Biserică decât de Paști, acum se cutremură de apropierea morții.
Hristos nu poate fi batjocorit până în sfârșit. Poți să-L vinzi, poți să-L arestezi, poți să-L închizi, poți să-L pironești pe Cruce, poți să-L omori. Înviază din morți mereu, sfărâmă porțile iadului, zdrobește puterea morții din noi.
Vino și la noi, Iisuse prea dulce. Noi suntem Crucile pe care Te răstignești. Învrednicește-ne să simțim îmbrățișarea iubirii Tale.
Total
77
Shares
Previous Post

Al doilea Acatist al Cuviosului Nichifor cel Lepros

Next Post

Nu este posibil ca lumea să continue în starea de pervertire

Related Posts