Icoana Maicii Domnului „Umilenie” de la Diveevo

Icoana Maicii Domnului „Umilenie” de la Diveevo este prăznuită pe 2 ianuarie (în ziua adormirii în Domnul a Cuviosului Serafim de Sarov), pe 19 iulie (în ziua prăznuirii aflării Moaștelor Cuviosului Serafim de Sarov) și pe 28 iulie.

Această Icoană a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu a aparținut Cuviosului Serafim de Sarov (prăznuit pe 2 ianuarie). El se ruga zilnic înaintea Sfintei Icoane ce se afla în chilia sa.

Cuviosul Serafim îi vindeca pe bolnavi prin ungerea cu ulei din candela ce o ținea mereu aprinsă înaintea Icoanei Maicii Domnului „Umilenie”.

Această Icoană era numită de către Cuviosul Serafim de Sarov „Bucuria tuturor bucuriilor”.

Cuviosul Serafim a adormit în Domnul pe 2 ianuarie 1833, în timp ce se ruga înaintea Icoanei „Umilenie”. Părintele Nifon, egumenul mănăstirii, a dat Icoana Maicii Domnului surorilor de la Mănăstirea Diveevo (pe care chiar Cuviosul o întemeiase).

Maicile au ferecat Icoana într-o îmbrăcăminte de argint și i-au construit un paraclis în Catedrala Sfintei Treimi. Mai târziu, Mitropolitul Serafim (Ciceagov) a alcătuit o slujbă specială, iar după canonizarea Cuviosului Serafim de Sarov, Icoana a fost copiată în mii de exemplare.

Sursa: http://doxologia.ro

Previous Post

O întâmplare foarte hazlie de anul trecut, când mergeam cu Ajunul Bobotezei

Next Post

Evanghelia zilei (Luca 20, 27-44)

Related Posts
Total
0
Share