Îi va cere lui Dumnezeu clemență pentru un amărât de bulgăre de popă

Preot Alexandru Lungu

Mi-a scris inițial un mesaj târziu în noapte. “Părinte, sunt însărcinată și nu sunt convinsă că vreau să-l păstrez. Situația este complicată și simt că ar fi peste puterea mea să pot purta această cruce până la final.”

Știți, fiecare copil vine cu un motiv pe pământ. Chiar și atunci când el se naște în afara căsătoriei, sau în urmă unei idile de o noapte. Pentru că odată cu acel copil Dumnezeu trimite o lucrare peste ani și nimic nu vine la viață fără voia Sa. I-am temperat puțin frica și nu am încercat să o sperii cu focul iadului sau să o previn că până la mormânt nu se va putea uni cu Hristos Euharistic. Niciodată să nu Îl prezentați pe Hristos ca un Bau Bau apocaliptic, pus pe pedepse și chinuri care de care mai nemiloase. A venit pentru fiecare centimetru de păcătos în această lume și așteaptă întoarcerea noastră până la final.

Așadar i-am cerut să aștepte câteva zile și apoi să vină la spovedit. Știam că între toate luptele pe care preoția le duce, a salva un suflet de la moarte înainte să aibă șansă să trăiască devine poate cel mai nobil lucru de pe pământ. O femeie care se pregătește să nască se anulează pe sine din acel moment. Nu e vorba doar despre cele 9 luni și gata. Din prima secundă în care Dumnezeu îți trimite acea steluță plăpândă de lumină, viața ta nu îți mai aparține pe deplin.

Am povestit câteva zeci de minute, i-am înțeles frica și i-am promis că nu există risc mai frumos pe lume decât să devii mamă pentru cineva care te-a ales pe tine dintre toate femeile de pe pământ.

Au trecut lunile și nu am mai știut nimic de ea. A venit și mesajul eliberator în urmă cu puține zile. După o furtună de ispite și lupte greu de imaginat, fiindcă asa este orice sarcină, o călătorie pe un ocean neexplorat încă, a devenit mamă.

Când voi merge în fața lui Hristos și știu că păcatele vor cântări mai mult decât faptele bune, am să-l am martor pe acest prunc, universul întreg, avocatul meu de nădejde, un mic suflețel salvat prin pronie divină, Îi va cere lui Dumnezeu clemență pentru un amărât de bulgăre de popă.

Sus inima, mamă! Sus!

Previous Post

Sufletul omului este ca un vas

Next Post

Apostolul zilei (I Corinteni 10, 5-12)

Related Posts
Total
0
Share