În Raportul pe anul 2014, Departamentul de Stat al SUA atacă Biserica, martirii închisorilor și valorile tradiționale

Departamentul de Stat al SUA a dat publicității joi, 25 iunie 2015, Raportul Internațional privind Respectarea Drepturilor Omului în România pentru anul 2014. În viziunea americană, printre problemele pe care le are România în ceea ce privește drepturile omului, se numără: răspândirea punctelor de vedere „antisemite, rasiste, xenofobe și naționaliste pe internet”, discriminarea „sistematică” a romilor dar și „discriminarea homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor si transsexualilor”.

În altă ordine de idei, Biserica Ortodoxă Română este instituția țintită cel mai mult de criticile departamentului de stat al SUA, în acest raport. BOR este acuzată că nu a retrocedat bisericile și proprietățile confiscate de comuniști către Biserica Greco-Catolică, „încălcând hotărâri judecatorești în acest sens. De asemenea, guvernul nu a luat măsuri pentru a retroceda bisericile greco-catolice confiscate de conducerea comunistă după al Doilea Război Mondial”.

BOR mai este acuzată că a cerut autorităților locale din Botoșani să îndepărteze niște umbrele în culorile steagului LGBT. De asemenea, Biserica Ortodoxă este acuzată pentru că un monah de la Mânăstirea Petru-Vodă ar fi făcut declarații antisemite. Documentul critică faptul că unele autorități locale au ridicat statui sau au denumit străzi după persoane din perioada interbelică. Referințele se referă la „strada Petre Țuțea” din Timișoara și statuia lui Mircea Vulcănescu din București sau declararea lui Valeriu Gafencu drept cetățean de onoare al orașului Târgu Ocna.

Departamentul de stat al SUA critică România și pentru „lipsa de educație sexuală adecvată vârstei în rândul adolescenților” dar și pentru „numărul mare de asolescente însarcinate”. În condițiile în care România se confruntă cu cea mai gravă criză a natalității din ultimii 70 de ani, SUA critică țara noastră pentru „lipsa alocării de fonduri pentru programe de contracepție”.

Este interesant de remarcat care sunt ONG-urile pe care le citează Departamentul de Stat al SUA: Apador-CH (organizație care a refuzat să se implice în cazurile abuzurilor asupra sătenilor de la Pungești; ONG pro homosexualitate), Accept( ONG pro homosexualitate), Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice( ONG fondat de Florin Buhuceanu, președintele Accept, pro homosexualitate), Active Watch (ONG-ul lui Mircea Toma) și Centrul pentru Resurse Juridice (ONG fondat de Fundația Soros în 1998). Raportul integral se găsește pe pagina de internet a Ambasadei SUA de la București.

Sursa: http://poruncaiubirii.agaton.ro

Previous Post
intunecarea sufletului

Întunecarea sufletului

Next Post

Despre „botezul prin turnare” sau cum e să te scufunzi fără să te uzi

Related Posts
Total
0
Share