În Spitalul Victor Babeș se tratează și sufletul

Misiunea clericilor depăşeşte teama de infestare cu noul coronavirus. La solicitarea unui pacient, preotul instituţiei medicale a lăsat reverenda, a îmbrăcat echipamentul medical de protecţie şi a intrat în salon să vorbească cu persoana care a cerut asistenţă religioasă.

Sprijinul duhovnicesc a fost oferit săptămâna trecută cu acordul conducerii spitalului. „În Spitalul Victor Babeș se tratează nu doar trupul, ci și sufletul”, a declarat dr. Virgil Musta pentru Tion.

Preotul Dorian Oprişor nu a ezitat nicio clipă.

„Unul dintre pacienții infectați cu Covid-19 ne-a cerut să vorbească cu un preot. Preotul de la noi din spital s-a îmbrăcat și a venit să vorbească cu pacientul. Preotul a spus că oricând, oricine are nevoie, se îmbracă cu costumul de protecție, cum ne îmbrăcăm și noi, și merge în salon”, a afirmat dr. Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

La Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara sunt internați aproximativ o sută de pacienți cu Covid-19. Peste 400 de persoane s-au vindecat de coronavirus, până în prezent.

Sursa: http://basilica.ro

Previous Post

Înjumătăţirea Cincizecimii

Next Post

Pr. Emilianos Simonopetritul- Despre Taina Sfintei Împărtăşanii şi a prezenţei în Biserică

Related Posts
Total
0
Share