ÎPS Teodosie cheamă credincioșii la dârzenie în apărarea Bisericii

,,Acceptăm mucenicia, dar nu închidem Biserica! Sunt dispus la sacrificiul suprem”

Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a avertizat autoritățile luni, în direct la România TV, în legătură cu posibile restricții impuse la nivelul Bisericilor în perioada sărbătorilor pascale, declarând că:

“Mântuitorul Hristos S-a jertfit, dar ne-a chemat și pe noi la jertfă. Sunt dispus la sacrificiul suprem, pentru credință facem orice!”

,,Nu putem fi convinși, suntem foarte exacți în ceea ce știm. Nu poate fi restricționată Biserica, OSCE a criticat această decizie a României, de aceea nu se va închide Biserica nicidecum. Biserica înseamnă preoți și credincioși, doar slujitori nu înseamnă Biserică. Este o discriminare totală dacă nu sunt primiți credincioșii, dacă și OSCE cei care nu sunt cu religia ne dau dreptate să ne facem sărbătorile, le vom face.

Am repetat asta și o mai spun, Bisericile nu se vor mai închide!

Nu au ce să facă și mascații dacă vin și aceia au o credință și au un respect față de semenii lor.  Pentru prima dată după criticile de la OSCE au fost chemate cultele să vorbească cu autoritățile. De aceea, trebuie să fim dârji, dacă este perioadă de mucenicie ca în timpul împăraților romani cuceritori, acceptăm mucenicia, dar nu închidem Biserica. Conștiința de păstor îmi spune să mă expun eu dacă ceilalți nu o vor face și voi fi singur. Mântuitorul Hristos S-a jertfit, dar ne-a chemat și pe noi la jertfă, păstorul trebuie să își apere turma cu prețul vieții sale. În fiecare zi sunt dispus la sacrificiul suprem, pentru credință facem orice”, a declarat ÎPS Teodosie la RTV.

ÎPS Teodosie:

”Eu cred că se va pune din nou problema Familiei și, de data aceasta, Biserica se va implica. Personal mă implic! Chiar fără mobilizarea cuiva. N-avem cum să avem Biserică fără Familie.  Familia este Biserica cea mică. Și atunci dacă Biserica noastră nu are Bisericile cele mici în componența ei, ce să aibă? Acestea sunt pietrele vii ale Bisericii noastre naționale: familiile noastre tradiționale ortodoxe! De aceea, trebuie să ne implicăm ca să fie înscrisă în Constituție familia firească, alcătuită din bărbat și femeie, și așa să se perpetueze necontenit această tradiție veche și neamul românesc! Toate aceste curente împotriva firii, împotriva Bisericii, împotriva Familiei, împotriva Neamului, toate aceste curente nu vor mai avea sorți de izbândă”, a afirmat ÎPS Teodosie la Sky Radio.

,,Este foarte adevărat că Referendumul a fost sabotat la nivel național de partidele politice indiferent de susținerea sau opoziția arătate la nivel declarativ, toate forțele politice au făcut ce au știut ele mai bine ca cvorumul să nu fie atins. De altfel, toate forțele politice naționale sunt înglobate unor structuri politice europene vădit defavorabile temei Referendumului, precum și de mainstream media.”

Despre educația sexuală:

,,Nu! Anomaliile nu sunt de acceptat. De aceea, aceste anomalii care apar în societatea modernă, ca să inverseze adevărul cu minciuna, nu putem să le tolerăm, pentru că degenerăm neamul, ne întoarcem cu spatele la Dumnezeu. Și vorbesc despre zestrea aceasta spirituală a omului creat de Dumnezeu, pe care trebuie să o respectăm, nu să asmuțim instinctele și să punem instinctele împotriva rațiunii. Acesta e dezechilibrul: anulăm rațiunea și punem instinctele în loc și vrem ca oul să conducă găina. Sigur că sunt niște anomalii! Vedem anomaliile și vrem să le transformăm în niște realități obiective? Nu!”, a punctat ÎPS Teodosie la Sky Radio Constanța.

Total
425
Shares
Previous Post

Toate erau minuni, dar el nu ştia să le vadă

Next Post

E-dialog Arhim. Efrem Vatopedinul cu prietenii Librăriei Bizantine | 02 martie 2021

Related Posts