Iubirea este un munte pe care îl urci zi de zi

Preot Alexandru Lungu

Aproape zilnic aud poveștile unor oameni care nu-și mai găsesc locul în căsnicie. Pur și simplu se simt în relația respectivă asemenea unei pietricele din acelea mici care îți intră la un moment dat în papuc și te bate. Vrei cu orice preț să te oprești din mers și să o arunci cât mai rapid afară.

Oamenii nu se mai sacrifică pentru iubire. O vor gratuită, fără efort, eventual ambalată plăcut ochiului. Atunci când ambalajul se desface și din cutie își fac apariția și problemele, cei mai mulți clachează.

Iubirea nu este ceva de care te lovesti și funcționează automat până la final. Ar fi prea ușor. Iubirea este un munte pe care îl urci zi de zi. Uneori te vei accidenta datorită terenului arid. Alteori vor sosi curenți puternici care te vor face să-ți dorești să te abați de la traseu. Vor fi și furtuni, ninsori puternice, gata gata să-ți înghețe inima dacă nu ai pregătit un loc să îți construiești un adăpost de urgență, continuând traseul după ce se liniștesc spiritele. Vârful muntelui înseamnă biruința tuturor intemperiilor întâmpinate pe parcursul urcușului. Mulți se pornesc să cucerească muntele, dar puțini reușesc să-i atingă piscul.

Previous Post

Evanghelia zilei (Matei 10, 16–22)

Next Post

De ce să nu te îngrijorezi când oamenii te părăsesc – o minune cu un ascet și un Înger

Related Posts
Total
0
Share