Manipularea oamenilor este posibilă doar speculînd timpul

Preot Savatie Baștovoi

Manipularea oamenilor este posibilă doar speculînd timpul: tot ce astăzi este o minciună evidentă va deveni “adevărat” în viitor. Îți iau astăzi calul ca să-ți aduc mîine o mașină, nu pot să-ți aduc mașina dacă nu îmi dai calul. Celebra vorbă uitată “nu da vrabia din mînă pe cioara de pe gard” era un proverb popular pe cînd poporul încă mai gîndea, astăzi prostimea își dă tinerețea și sănătatea pentru “o țară ca afară” care există doar în închipuiri.

Există două categorii de oameni: unii care au simțul timpului, pot analiza evoluția evenimentelor în timp și alții care nu au acest simț, deci nu învață nimic din greșeli și sînt mereu puși pe a mai da o șansă, le plac alegerile, reformele și tot ce e “civilizat” și “nou”. Între aceste două categorii de oameni e o prăpastie de netrecut. Conflictul dintre ei este etern și niciun argument nu îi poate pune capăt.

Acest război nu este unul al inteligenței și cunoștințelor, în ambele categorii pot fi oameni inteligenți și săraci la minte, instruiți sau profani – acest război este între a vedea și a nu vedea, între orbi și văzători. Simplificînd puțin, putem spune că este războiul între regim și proroci. Nu se poate spune că fariseii și cărturarii care ucideau prorocii nu erau instruiți sau inteligenți, după cum nici mulțimea pe care au convins-o atît de ușor să strige “răstignește-L!” nu era deșteaptă sau proastă, pur și simplu au judecat o chestiune ce ținea de “a vedea”, de a vedea Dumnezeirea lui Hristos, ei fiind orbi.

Mă tem de oamenii care știu despre viitor mai multe decît despre prezent. Mă asigură că cei care îmi fac azi un rău evident mîine îmi vor face un mare bine dacă îi las să mă lege de mîini și de picioare. Toate sloganurile despre “un viitor mai bun” fac imposibilă orice discuție rațională, avînd mereu un singur răspuns: “e prost, e corupt, e hoț, dar nimeni nu a spus că e ușor, avem nevoie de timp, n-am spus noi că bine va fi în viitor?”

Tot ce se întîmplă azi este rezultatul prostelii la care omenirea s-a supus de bună voie “în speranța unui viitor mai bun”. Fiecare este vinovat. Nu mai dați vina pe conducătorii tirani, proști, hoți – voi, fiecare la locul său, i-ați reprezentat și îi reprezentați pe acești ticăloși.

Profesorul care obligă copiii să poarte mască, directorul de școală, polițistul de sector, patronul de magazin sau restaurant, voi de ce ați executat aceste porunci, pe care le considerați ilegale? Credeați că dracii se fac mai buni dacă îi asculți? Dacă voi nu executați, niciodată lucrurile nu ar fi ajuns aici, dar acum voi sînteți primele jertfe pe care le va strivi acest tăvălug al minciunii și asupririi, al înfometării și fricii, al terorii din teroarea iadului.

Nu îmi este milă de niciun învățător, de niciun chelner, de niciun patron de restaurant, de nimeni din cei care au cerut unui copil, unui bătrîn, oricui să-și pună masca, deși în mintea sa a considerat că face o scamatorie. Cu cei care cred sincer în salvarea prin măști și vaccin nu am nimic, fiecare este judecat de propria conștiință și eu nu voi judeca niciodată credința sinceră a cuiva în ceva, știind că Dumnezeu ne-a făcut liberi. Dar cei care au contribuit la instaurarea dictaturii mergînd împotriva propriei conștiințe, aceștia sînt vinovați, adevărații vinovați, mai vinovați chiar decît inventatorii și profitorii acestei nemaipomenite înșelătorii pe nume Pandemie.

Dumnezeu să ne ierte!

Previous Post

Viețile Sfinților – septembrie, ziua 28

Next Post

Evocarea Părintelui Adrian Făgețeanu

Related Posts
Total
0
Share