Mila Domnului

Preot Ioan Istrati

O doamnă vine la noi la Biserică. E foarte supărată. Soțul și cei doi copii o batjocoresc, o umilesc, îi vorbesc urât, nu ascultă nimic. E o situație întâlnită mereu. Copiii emancipați și educați de tik tok, această vitrină a disperării schizofrenice, devin niște torționari ai părinților. Dacă primesc credit de la unul din părinți, e grav.

I-am zis:

– Doamnă, nu există fum fără foc și nici foc fără combustibil. Nu mai puneți gaz pe foc. Ceilalți simt că vă doare ceea ce fac ei, și se hrănesc cu durerea dumneavoastră.

– Și ce să fac, părinte?

– La orice ar spune ei, spuneți doar: Mila Domnului. Indiferent cât de mari ar fi jignirile, doar atât.

– Cum, părinte, să nu răspund la toate mizeriile lor.

– Da, doamnă, altfel nu alungați demonul vrajbei din casă. Și rugăciune multă: Acatistul Maicii Domnului împăcarea celor învrăjbiți.

I-am pomenit și eu.

După vreo lună, a venit femeia iar la Biserică.

Mi-a zis:

– Părinte, m-au atacat imediat. Vorbe urâte, jigniri. Eu: mila Domnului. Îi ardea expresia asta. Râdeau de mine. Eu: mila Domnului. Fata: ești o proastă. Ce o să faci? Mila Domnului. După vreo zi s-au potolit. Vedeau că în zadar mă tot atacă. După o săptămână de rugăciuni, soțul și copiii au început să fie mai buni, mai înțelegători. Începuseră să zică și ei: mila Domnului. Acum ne înțelegem de minune.

Am zis zâmbind:

– Mila Domnului.

Total
121
Shares
Previous Post

Din Statele Unite, teolog și neurochirurg în România

Next Post

Apostolul cel mai nedreptățit de memoria populară

Related Posts
Post
Filter

Filter Search Results