Minune: Cuvioasa Parascheva ne-a salvat de la electrocutare

Doamne ajută! Vreau să aștern și eu minunea pe care Cuvioasa Parascheva a făcut-o pentru mine chiar în ziua de 14 octombrie, în urma cu 9 ani. 

Povestea mea începe cu 11 ani în urmă, când fusesem împreună cu mai multe colege (sunt învățătoare), într-un schimb de experiență lângă Iași, în comuna Victoria. Era sfârșitul lui octombrie, deci trecuse ziua Sfintei, doar că la vremea aceea nu aveam vreo evlavie pentru Moaștele Sfinților, dimpotrivă, judecam și criticam pe cei care stăteau ore și zile la rând, spre rușinea mea! 

Așadar, în prima seară ne-am cazat în Iași, iar gazda noastră, primarul acelei comune, ne-a dus să ne arate frumusețea Iașului….și fără nicio explicație ne-am dus în catedrala unde câțiva oameni stăteau încolonați, așteptând la un anume rând. Nu știam unde sunt, până când ajunsă în fata raclei, am atins mâna Sfintei, am simțit acea căldură și mireasma minunată. Atunci am înțeles unde eram, o bucurie imensă m-a cuprins, la fel vie e și acum când îmi amintesc! Prima “minune” s-a produs, nu mai judecam pe cei care cinsteau Moaștele Sfinților și prinsesem a avea mare evlavie la Cuvioasa Parascheva. 

Marea mea “minune” a fost la 2 ani distanță, când, doar în acest chip minunat, fiul meu, care nu împlinise 6 ani, a fost salvat de la moarte sigură. Eram la școala unde lucrez, iar el era în clasa pregătitoare. A venit ca să îmi ceară să îl duc la toaletă, în pauză. Am mers la toaleta profesorilor, unde era instalat un boiler electric la chiuvetă, fiul meu obișnuia să dea fuga să-și spele mâinile până când eu trăgeam apa la wc, dar înainte de a atinge el robinetul,  a început să iasă foc și scântei de sub chiuvetă, exact din racordul de apă, doar cât să se sperie și să nu atingă! Am alergat cu copilul ca să chem ajutor, dar colegii care erau în cancelarie nu credeau că a putut ieși acel foc, pentru că se oprise. Chiar mi s-a spus “ești nebună”, dar în momentul în care a fost deconectat boilerul, omul de la întreținere a atins racordul învelit în metal, iar acesta era retezat ca și cum ar fi fost tăiat, s-a rupt și apa a început să curgă peste tot.

Am realizat în minutele următoare că doar o MINUNE ne-a salvat, iar apoi mi-am dat seama că era 14 octombrie și în acel moment am știut CINE a făcut minunea! Și acum mă emoționez și consider că ne-am născut pentru a doua oară, de data asta pe 14 octombrie când Cuvioasa Parascheva ne-a salvat de la electrocutare!

Slăvit să fie Dumnezeu!

Sursa: Facebook – Părintele Alexandru Lungu.

Previous Post

Patriarhii și conducătorii Bisericilor din Ierusalim fac apel comun la pace și dreptate

Next Post

Evanghelia zilei (Luca 5, 33-39)

Related Posts
Total
0
Share