Minune de Florii

Preot Alexandru Lungu

La începutul acestui post mi-a scris o mămică disperată. Băiatul ei pe care îl crescuse cât de bine s-a putut, trecuse printr-o decepție în dragoste la finalul anului 1 de facultate și uşor uşor a alunecat în patima beției. Mai mult decât atât, pe lângă pahar, a deprins și patima jocurilor de noroc, iar asta l-a pus în situația de a împrumuta la un moment dat mulți bani. Neavând cu ce să plătească a fugit de acasă și de câteva săptămâni mama primea doar mesaje la câteva zile în care era înștiințată de băiat despre faptul că nu poate să se întoarcă momentan, mai ales că datoriile sunt mari și câțiva din oamenii de la care împrumutase îl amenințase. Fiind și văduvă, lucrând ca asistentă medicală, nu a reușit să strângă toți bănuții necesari să acopere întreaga datorie a băiatului.

I-am spus să înceapă sa citească în fiecare zi Acatistul Sfântului Nicolae.

Zilele treceau și nimic bun nu se întâmpla. Săptămâna trecută mergea prin oraș și a trecut pe lângă un târg de vechituri. Acolo a găsit un dulăpior la un preț acceptabil și a hotărât să-l cumpere. Zis și făcut. Cu câteva nopți în urmă a avut un vis în care i-a apărut un bătrânel ce i-a șoptit duios despre faptul că băiatul ei se va întoarce acasă până de Paști.

Trezindu-se dimineața buimacă nu a luat în seamă pe moment visul. După ce a mâncat ceva, a dat să curețe dulăpiorul. Când a deschis primul sertar și a dat să-l șteargă, exact în momentul când a băgat mâna în el, a dat peste un plic care era lipit deasupra. L-a smuls și, când a dat să-l desfacă, a găsit o sumă de bani suficent de mare încât să acopere datoria băiatului. Fiind totuși nedumerită dacă ar fi bine sa folosească bănuții, a plecat în locul de unde cumpărase acel obiect de mobilier, însă domnul respectiv nu a mai fost acolo. A întrebat de el pe ceilalți vânzători ambulanți, însă nimeni nu părea să-l fi văzut vreodată. A așteptat câteva zile şi, văzând că nimeni nu o caută, a înţeles că acei bani au fost darul Sfântului Nicolae.

Astăzi mi-a scris și a spus că a vorbit cu băiatul ei și l-a convins să se întoarcă acasă întrucât poate să achite toate datoriile. Cu lacrimi în ochi mi-a transmis că această minune s-a petrecut după ce a încheiat cele 40 de zile de citit Acatistul Sfântului Nicolae. Mare este Dumnezeu întru Sfinții Săi.

Previous Post

Iosif, fiul lui Iacov, prefigurare a Mântuitorului Iisus Hristos

Next Post

Evanghelia zilei (Matei 24, 36-51; 25, 1-46; 26, 1-2)

Related Posts
Total
0
Share