Minunea Cuvioasei Muceniţe Evdochia cu tatăl meu

Preot Alexandru Lungu: Aseară târziu am primit acest mesaj cu rugămintea să-l postez, dar să nu dezvălui identitatea domnișoarei care mi-a scris. Să fie spre întărirea celor care se află în situații similare.

“Bună seara, părinte și Doamne ajută. Știu că este târziu și nu ar fi trebuit să vă deranjez la ora aceasta… dar totuși cred că este nevoie să fac cunoscută minunea ce ni s-a întâmplat azi dimineață. Vă rog să o împărtășiți mai departe.

În ziua de 1 martie, primesc un mesaj de la mama, cu o scurtă rugăciune către Cuvioasa Muceniță Evdochia, un link. Până la acel moment nu știam nimic despre Cuvioasa Muceniță, dar nici ce avea să se întâmple. Citesc rugăciunea trimisă…între timp vorbesc cu mama și îi spun să citim și acatistul Cuvioasei dacă tot este zi de prăznuire pentru Mucenița. Zi şi făcut. Precizez că în continuare m-am rugat şi eu, şi mama pentru tata, care în ultima perioadă nu s-a simțit bine deloc (bolnav de cancer avansat), nu se mai putea ridica din pat. Avea dureri insuportabile, analize nu tocmai bune… într-un cuvânt eram deznădăjduiți (vorbisem şi cu Părintele Petru, de la Rădăşeni, care îmi spusese să am răbdare. Încercam să mă încurajez, dar deznădejdea biruia când nu vedeam nicio schimbare).

Facem acatistul împreună şi în seara de 1 spre 2, visez o doamnă doctor care era la patul tatălui meu şi îi spunea că o să-l facă bine (visul e mai lung, dar aceasta este esența visului). Precizez că în vis eram toți 4, Cuvioasa Muceniță, tata, mama şi eu. A doua zi mă trezesc, uit să povestesc, spre seară îmi amintesc despre vis. În timp ce le povesteam îmi dădusem seama că este însăși Cuvioasa. Am căutat repede pe internet să văd o Icoană cu Sfânta. Am rămas şocată când am realizat că erau identice.

De ieri tatăl meu nu a mai avut dureri, s-a odihnit, iar astăzi mama l-a găsit la baie, s-a ridicat singur din pat, a mers prin casă, a mâncat, părinte! O mare minune, ceea ce nu a făcut timp de mai bine de o săptămână. Astăzi s-a împărtășit. Îmi cer mii de scuze că vă deranjez, știu că am exagerat cu povestitul, am încercat să sintetizez cât de mult am putut. Să-mi fie cu iertare îndrăzneala, dar am simțit că trebuie ca lumea să știe despre Cuvioasa Mucenița Evdochia, iar la Sfinţia Voastră e locul prielnic. Doamne ajută! Iertare.”

Previous Post

Există subiecte tabu pentru Biserică?

Next Post

Apostolul zilei (Ap. Evrei 11, 9-10; 32-40)

Related Posts
Total
0
Share