Minunea Naşterii Domnului

În seara de Crăciun, un tânăr l-a întrebat pe tatăl său:

– Tată, nu înțeleg cum de L-a născut Maica Domnului pe Mântuitor fără stricăciune, fără durere? Duminică, la predică, părintele a spus că trupul Maicii Domnului a rămas neatins de păcat, în mod miraculos, atât înainte de Naștere, cât și în timpul Nașterii și după aceea.

– Băiete – i-a răspuns tatăl – pentru Dumnezeu totul este cu putință. Nașterea Mântuitorului este ceva miraculos, o minune unică. Mintea omului nu poate cuprinde totul, dar ceea ce spui nu-i greu de crezut. Uită-te la lumina soarelui, care ajunge la noi prin fereastra închisă. Lumina trece prin geam, dar strică ea geamul cu ceva? Tot așa, Domnul Iisus, Lumina Vieții, S-a întrupat pentru noi, trecând prin trupul sfânt al Născătoarei de Dumnezeu, fără stricăciune. Iar noi, la rândul nostru, Îl putem primi pe Iisus, în sufletele noastre. Chiar dacă puterile trupului omenesc nu sunt prea mari, chiar dacă ascuțimea minții noastre nu este nici ea infinită, în schimb dragostea din sufletele noastre poate cuprinde totul. Poate, chiar, schimba totul.

“Maica Domnului nu L-ar fi putut purta pe Cuvântul lui Dumnezeu în trup, dacă nu ar fi primit mai întâi Cuvântul lui Dumnezeu în inimă.” (părintele Kailistos Ware)

Extras din cartea Cele mai frumoase pilde şi povestiri creştin-ortodoxe, autor Leon Magdan, editura Aramis – Patriarhia Română, 1998.

Previous Post

Meditaţie de Crăciun a Mucenicului Mircea Vulcănescu. Pentru cine S-a născut Hristos?

Next Post

Învățați din peștera de la Bethleem cum să iubiți smerit

Related Posts
Total
0
Share