Minunea Sfântului Paisie făcută cu copilul meu

Antonie Makatoynis

Era 7 Septembrie 2013, când o motocicletă de mare cubaj străbate cu mare viteză vechea șosea Atena-Patra lângă Xilokastro. Cu câteva minute mai devreme, pe la orele zece seara, după ce se înnoptase de-a binelea, un vehicul agricol o lovește cu putere. Cel care conducea motocicleta, un tânăr pe nume Atanasie, este aruncat în afara drumului la mai mulți metri depărtare, pe un teren înclinat cu măslini. Bucăți din motocicletă se aflau pe toată partea carosabilă, împiedicând circulația vehiculelor care veneau din urmă.

L-au găsit părinții lui, care se întorceau acasă cu mașina lor, după cinci minute, zăcând nemișcat pe pământ, fiind, în aparență, într-o stare foarte rea și critică. Tot trupul îi era zgâriat și plin de sânge. Respirația îi devenea din ce în ce mai slabă. Cutremurați, părinții cheamă ambulanța. Tatăl copilului, Vanghelis Kondonatsis, fiind într-o stare de șoc, număra minutele până la venirea ambulanței.

La spitalul din Corint, medicii au observat că, ca prin minune, tânărul nu are nici o fractură cu toată gravitatea ciocnirii, și i-au liniștit pe părinți. Cu toate acestea a stat zece zile în spital. În următoarea noapte după neuitatul accident tatăl tânărului l-a văzut în somn pe Sfântul Paisie.
–    L-am văzut pe Sfântul Stareț deasupra trupului copilului meu, a spus emoționat tatăl copilului. I-am văzut chipul. Cu toate că dormeam, dar parcă eram treaz și m-am cutremurat văzându-l. Mărturisesc că până atunci nu știam multe despre viața sa și nici nu-l cunoscusem. În clipa când l-am pus în ambulanță, copilul mi-a spus: „Tată, tot trupul îmi arde”. Se zgâriase pe asfalt. Când ne-am întors la locul accidentului și am văzut motocicleta făcută bucățele, ne-am mirat cum a scăpat viu și nu numai noi, ci și medicii, din câte îmi aduc aminte, au rămas fără glas. Este o minune faptul că fiul meu trăiește și asta se datorează Sfântului Paisie. Cu ajutorul Sfântului nu l-am pierdut pe băiatul meu”.

Cuvântul Starețului era „medicament”. La locul unde s-a petrecut accidentul, un prieten de familie, Constantin Salatas, a zidit un iconostas, în care se află icoana Sfântului Paisie, care îi ocrotește pe toți călătorii care trec prin acel loc.
–    L-am cunoscut pe Stareț în 1974, la Chilia sa din Sfântul Munte, spune cu recunoștință Constantin Salatas. Pentru mine el este sfânt de atunci. Când m-am întors, după cunoștința pe care am făcut-o cu el, am devenit alt om. Toți trebuie să-l urmăm și să nu fim creștin numai cu numele, ci cu faptele noastre. Cuvântul Starețului era „medicament”. Acum doi ani am simțit nevoia să fac un parastas spre pomenirea sa, aici la Xilokastro. Îl simt ca o rudă a mea… Mi-a făcut atât de mult bine…”.
Este vrednic de menționat faptul că în clădirile serviciilor publice, în farmacii, în multe dispensare, în destule întreprinderi, precum și în magazinele din Xilokastro, există icoana Sfântului Paisie.

Credincioșii recunosc prezența sa în locul lor. Mulți dintre localnici spun că Sfântul le-a schimbat viața spre bine, cu toate că suntem într-o vreme de criză. Simt siguranță când știu că îl au alături de ei pe Sfântul Stareț. „Mulți au văzut minunea care s-a făcut. Icoana sa se află în toate farmaciile, precum și în multe dispensare din regiune. De asemenea, îl cinstesc și mulți taximetriști, care agață în mașinile lor iconița Sfântului ca să-i păzească. Am făgăduit că voi face o Biserică în cinstea Sfântului și cu binecuvântarea sa o voi zidi”, încheie domnul Salatas.

Previous Post

Încercările aduc folos

Next Post

Rătăcirea alternativă newage-istă „ayurveda” oferită de către centrele medicinii holiste

Related Posts
Total
0
Share