Minunea Sfintei Marina

În decursul vieții noastre, ca niște creștini conștienți, de multe ori Îl invocăm pe Dumnezeu și pe Sfinții Lui. Acest lucru l-a făcut și o familie din Cipru, cunoscută pentru apelurile făcute la TV acum doi ani pentru aflarea de donatori, în vederea operației micului lor copil, Andrei, care suferea de leucemie. S-a aflat transplant și părinții s-au pregătit să plece în America, unde avea să se facă pretențioasa operație de transplant de măduvă. Cu toți ne aducem aminte de agonia familiei lui Vasou Vasilie din Limassol și de zilnicele lor rugăminți adresate lui Hristos și Maicii Domnului pentru salvarea copilului lor.

Dar înainte de a porni la drum, părinții, auzind de minunile Sfintei Marina, au sunat la Mănăstirea Sfintei Marina din Insula Andro, pentru a primi binecuvântarea Sfintei. La telefon, egumenul Mănăstirii, arhim. Ciprian, a făgăduit că se va ruga la Sfânta și le-a urat ca Sfânta Marina să le fie povățuitoare atât în călătorie, cât și în sala de operație, când va fi operat copilul. Și astfel, cu credință nezdruncinată în ajutorul Sfintei Marina și cu binecuvântarea egumenului Ciprian, cei doi părinți și micul Andrei au plecat în America.

După obișnuitele analize premergătoare, micul Andrei a intrat în sala de operație pentru o intervenție foarte serioasă și pretențioasă. Cu puțin timp înainte de operație, s-a prezentat o femeie în biroul medicului care avea să-l opereze pe micul Andrei. I-a spus că și ea este medic și l-a rugat s-o lase să fie de față la operație, pentru că este medicul personal al micului Andrei. Discuția femeii cu chirurgul arăta că stăpânea bine știința medicală și nu i-a lăsat medicului nicio umbră de îndoială că nu ar fi medic. Acela însă i-a spus că nu se îngăduie să se afle în sala de operație un medic străin și că regula colectivului lor medical era să nu participe alții la aceste operații pretențioase. Însă insistența femeii a înduplecat intransigența chirurgului. I-a cerut să-și lase datele la secretariat și apoi să intre cu el în sala de operație. Așa s-a și făcut.

Necunoscutul medic a intrat în sala de operație și nu numai că urmărea, ci și participa activ la operația micului Andrei. De multe ori a dat și îndrumări cum trebuie să decurgă intervenția. Toate au mers bine și medicul, după ce i-a mulțumit, a ieșit din sala de operație. Atunci părinții lui Andrei au alergat la el să se înștiințeze cum a mers operația.

– Toate au mers foarte bine, a spus el. Dar nu pot să înțeleg de ce ați venit la mine, de vreme ce aveți un medic atât de bun.

Părinții au rămas uimiți și i-au spus că nu au adus niciun medic cu ei. Chirurgul însă insista și le-a spus că după ce el a ieșit din sala de operație, medicul lui Andrei a rămas înăuntru cu ceilalți medici.

– Oricum pe aici pe undeva trebuie să fie, a spus chirurgul și i-a îndemnat s-o caute.

Însă în zadar au căutat-o. Femeia medic dispăruse. Se gândeau cum ar fi putut să plece așa fără să spună nimic și, la îndemnul chirurgului, au mers la secretariat să caute datele ei pentru a-i mulțumi. Credeau că cineva din Grecia sau Cipru a fost sensibilizată de acest caz și a călătorit cu ei în America, ca să contribuie la această operație serioasă. Când au ajuns la secretariat, cu mare uimire au constatat necunoscuta femeie medic a semnat: Marina din Andros (Marina of Andros). Nu-și credeau ochilor. Au rămas multă vreme nemișcați și fără glas înaintea minunii Sfintei Marina. Lacrimile de recunoștință și de bucurie le-au umplut ochii.

Atunci și-au adus aminte de cuvintele pe care le-a spus Cuviosul egumen al Mănăstirii Sfintei: „Mergeți în America și eu mă voi ruga ca Sfânta Marina să fie și în sala de operație”. Nespusa lor bucurie pentru reușita operației și restabilirii sănătății copilului lor, Andrei, a fost transmisă și prin mijlocele mass-media, vestindu-le tuturor despre minunea Sfintei Marina. De atunci au făcut făgăduință ca în fiecare an la pomenirea Sfintei să meargă cu toată familia la Andros la Mănăstirea ei.

Așa s-a și făcut, pentru că luând legătura cu un monah al mănăstirii, acela mi-a confirmat că în fiecare an familia Vasou din Limassol merge în fiecare vară în Andros, ca să mulțumească Sfintei Marina, care le-a izbăvit pe micul lor Andrei.

Niciodată nu au lipsit minunile Sfinților din viața Bisericii noastre Ortodoxe și fie ca Domnul nostru Iisus Hristos, Dumnezeul nostru, să ne întărească în credință prin minunile Sfinților Săi.

Mulțumim cu căldură doamnei Kiriakopoulos Spiridula, medic pensionar, care a avut bunătatea să ne înștiințeze despre minunea de mai sus. Călduroase mulțumiri și egumenului Sfintei Mănăstiri, precum și părinților din obște, pentru lămuririle și răspunsurile la întrebările pe care le-am pus.

Sursa: www.pigizois.net

Previous Post

Sfatul cel înțelept

Next Post

În fața morții oamenii sunt neputincioși

Related Posts
Total
0
Share