Minunea unei prostituate

pr. Ștefan Anagnostopoulos

        O văduvă îndurerată se află la spital cu copilașul ei cel de doi ani, care era bolnav de leucemie. Durerea ei este mare, fiindcă deja pierduse doi copii, iar acum vedea cum îi pleacă și cel de-al treilea copil al ei, ultimul ei vlăstar. Cu cât treceau orele, cu atât creștea și deznădejdea ei.

        Era deja ora 2:00 după miezul nopții, când deodată a trecut prin salon directorul secției, ca să vadă o fetiță ce fusese internată „cu plată”. Tot atunci a văzut și pe copilul de doi ani al acelei mame distruse de durere. L-a consultat și i-a spus: „Îmi pare foarte rău, doamnă! Ia-ți copilul acasă și pleacă acum, ca să moară cel puțin în brațele tale, la casa ta”.

        Când nefericita mamă a auzit aceasta din gura medicului, și-a luat copilul în hohote de plâns și, înfășându-l într-o pătură, l-a strâns la piept și a plecat alergând. A ieșit în drum… Peste tot era o liniște de mormânt… Nimeni nu circula.

        La un colț de stradă vede deodată în fața ei o femeie tânără de vreo 30 de ani. Tocmai își terminase „treaba”; era prostituată.

        De îndată ce mama a ajuns în fața ei, a oprit-o și i-a pus cu sila în brațe pruncul. Apoi a căzut la picioarele ei și a strigat: „Salvează-mi, copilul! Te implor! Salvează-mi copilul!!!”.

        Prostituata s-a pierdut cu firea… Era o femeie de stradă, păcătoasă, scufundată în adâncul desfrânării. Dar în același timp vedea copilașul cum se stingea… Atunci și-a ridicat ochii la Cer și suspinând, a strigat cu glas tare: „Dumnezeul meu, ce rugăciune să fac? Eu sunt păcătoasă… sunt desfrânată! Abia mi-am terminat „treaba”. Dacă nu mă asculți pe mine – și nu mă vei asculta, fiindcă sunt păcătoasă – ascultă cel puțin pe această mamă îndurerată!”.

        În clipa aceea s-a petrecut minunea!!! O lumină s-a pogorât din Cer peste copil și acesta și-a deschis ochii. Primele lui cuvinte au fost „Mămica mea!!!” și cu mânuțele lui a cuprins-o pe prostituată, crezând că ea este mama lui. „Ia-ți copilul! Dumnezeu a săvârșit minunea!”.

        Dumnezeu a ascultat rugăciunea unei păcătoase, unei desfrânate și nu pe cea a mamei. Aceasta a cutremurat sufletul femeii păcătoase, care cu zdrobire de inimă și pocăință, prin mărturisire și-a îndreptat definitiv viața, schimbând întunericul păcatului cu lumina lui Hristos.

        Slavă Ție, Dumnezeule!

Sursa:  imverias.blogspot.gr

 

Previous Post

„ADULTESCENȚII” – ADULȚII CARE AU RĂMAS ADOLESCENȚI

Next Post

Comunicatul Bisericii Ruse cu privire la jocul Pokemon Go

Related Posts
Total
1
Share