Minuni ale Maicii Domnului „Siriaca” de la Mănăstirea Ghighiu

De sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii” a fost cinstită și Icoana Maicii Domnului Siriaca de la Mănăstirea Ghighiu din Arhiepiscopia Bucureștilor. Lucrarea minunată a Preacuratei a fost mărturisită de monahi și mireni, tineri și bătrâni. Prin mijlocirea Născătoarei de Dumnezeu, multe persoane și-au redobândit sănătatea atunci când medicii nu le mai dădeau speranțe, familii de tineri au fost binecuvântate cu prunci, studenți și elevi au fost ajutați la examen etc. Viața multora a fost schimbată prin darul plin de dragoste al celei care nu rămâne indiferentă la nevoile noastre.

Mărturiile credincioșilor care au cunoscut în viața lor lucrarea minunată a Maicii Domnului au fost adunate în cartea „Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Siriaca de la Mănăstirea Ghighiu. Istoric și mărturii”, apărută în 2020 la Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei. Din această lucrare am selectat câteva situații în care Preacurata a ajutat persoane aflate în situații grele.

În cursul anului 2013, în Biserica Mănăstirii Ghighiu au intrat un tânăr și un călugăr budist. Călugărul, îmbrăcat într-o ținută specifică, vorbea în limba engleză cu tânărul din Ploiești, care-i prezenta aspecte ale spiritualității ortodoxe. Intrând în sfântul lăcaș, călugărul s-a uitat peste tot, iar la Icoana Maicii Domnului a stat mai mult timp, nedesprinzându-și privirea de la ea. A ieșit afară cu ochii în lacrimi și a spus: „Aici aveți un tablou care emană o energie divină”, a relatat monahia Ana Văleanu.

Ajutor rapid pentru mănăstire

În iarna anului 1997, centrala care asigura încălzirea Bisericii și a chiliilor Mănăstirii Ghighiu a rămas fără combustibil. Afară era ger cumplit, iar maica stareță Pelaghia a constatat că nu aveau bani pentru o nouă comandă. „Maica stareță mi-a spus să ne rugăm Maicii Domnului, să ne punem nădejdea în ajutorul ei. Am venit în chilie într-o stare de îngrijorare, gândindu-mă la ce urma să se întâmple, țevile vor îngheța și se vor sparge, apoi vor inunda podurile și chiliile. Nu au trecut nici două ore și am fost chemată la stăreție. Un domn venise să doneze mănăstirii o sumă de bani. Spre surprinderea mea, era exact suma de bani de care aveam nevoie pentru achiziționarea unei cisterne de combustibil de 20 de tone. Mi-a venit să plâng. Maica stareță se uita puțin mustrător la mine, pentru puțina mea credință. Bucuria noastră a fost imensă”, a povestit monahia Magdalena.

Naștere din nou

Gheorghe Tache din București are o evlavie deosebită la Maica Dom­nului și vine adesea la Mănăstirea Ghighiu, unde face toate rânduielile bisericești pentru pomenirea părinților săi. Se simte aici „în casa Domnului”, unde își descarcă sufletul, păcatele, bucuriile și mulțu­mi­rile. El a mărturisit: „Icoana Maicii Domnului îmi trezește sentimentul pioșeniei, rugăciunii și iertării. În acest cadru sfânt mă regăsesc, mă rog și mă bucur de timpul pe care Bunul Dumnezeu mi l-a acordat într-un moment de cumpănă a vieții mele: am suferit de insuficiență renală cronică, ce a necesitat un transplant renal. Prin rugăciune, credință și speranță, boala a fost învinsă, iar eu pot să trăiesc și să mă bucur alături de cei dragi. Este o minune dumnezeiască să te poți naște a doua oară, să primești acest dar unic și înălțător care este viața”.

Multe persoane dau mărturie și mulțumesc pentru vindecarea de diferite boli și pentru că multe familii au primit darul de prunci pe care Preacurata îi protejează neîncetat, atunci când medicii spuneau că este cu neputință. Ioana Cristina Gheor­ghe din Ploiești a relatat: „Venind mereu la Mănăstirea Ghighiu și rugându-mă la Icoana Maicii Domnului, ne-a ajutat și a făcut minuni pentru copilul nostru, care a trecut prin momente grele (a făcut o encefalită virală), dar care nu a rămas cu nicio sechelă. Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Ghighiu face cu adevărat minuni celor care se roagă cu sufletul curat”.

„Maica Domnului mi-a salvat ochiul”

În urma unui accident casnic, Ileana din comuna Sulița, județul Botoșani, s-a accidentat la un ochi. La spital, medicii i-au tratat ochiul, l-au bandajat și i-au spus că ochiul va fi salvat, dar că s-ar putea să nu mai vadă bine cu acesta. „Cu tot riscul, am plecat Duminică, singură, cu trenul, la Mănăstirea Ghighiu, unde m-am rugat în fața Sfintei Icoane. Am îngenuncheat și mi-am atins ochiul bandajat de marginea Icoanei, rugându-mă pentru vindecare. Luni, am mers din nou la medic și toți s-au minunat, căci aproape nici vânătaie nu mai aveam. Văd foarte bine și în prezent. Mulțumesc Domnului că mi-a ascultat rugăciunea”, a încheiat mărturisirea Ileana.

Luminița Vasiliu, din orașul Fieni, județul Dâmbovița, a povestit despre viața grea pe care a avut-o și modul cum Maica Domnului a intervenit în viața ei. La 14 zile după naștere fiind la un pas de moarte, tatăl ei a fost la părintele Arsenie Boca pentru a-l ruga pentru vindecarea ei. După ce-a fost botezată cu numele pe care chiar părintele Arsenie l-a ales, ea s-a însănătoșit. S-a căsătorit și are doi copii, dar soțul i-a murit când ea avea doar 29 de ani. Ambii părinți s-au îmbolnăvit de cancer și ea i-a îngrijit și înmormântat. A făcut împrumut și, pentru că nu a putut plăti, a pierdut locuința. Așa a hotărât să plece să muncească în Italia, unde în urma greutăților întâmpinate s-a îmbolnăvit de ischemie cerebrală hemoragică, pancreatită, diabet și hepatita C. Doctorii au operat-o de urgență, dar boala s-a agravat. „Mi s-a făcut a doua operație și au descoperit că aveam și o tumoare malignă. În urma operației, mi-a fost atins un nerv. Din această cauză, aveam permanent mișcări involuntare ale capului și membrelor. Am venit de mai multe ori la Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Ghighiu și m-am rugat pentru vindecare. Ultima dată când am venit, după ce m-am rugat fierbinte Maicii Domnului, am simțit în tot corpul o căldură mare. Când am ieșit pe poarta mănăstirii, am simţit că merg din ce în ce mai bine și, dintre toate acele mișcări necontrolate ale membrelor și capului, numai mâna dreaptă îmi tremura. M-am întors în Italia, la spital, pentru control și pentru a face biopsie. Medicii au fost uluiți să constate vindecarea mea miracu­loasă: tumoarea dispăruse, iar starea mea de sănătate s-a îmbunătățit”, a încheiat Luminița Vasiliu.

Cu evlavie, credincioșii pleacă genunchii și ridică gândul la Maica Domnului, care mijlocește către Bunul Dumnezeu pentru a-i ajuta să treacă cu bine prin încercările vieții.

Ștefania Coșuleanu

Sursa: http://ziarullumina.ro

Previous Post

5 lucruri mai puțin știute despre Sfântul Mucenic Simeon, ruda Domnului

Next Post

Lumina pascală și geniul Ortodoxiei: miracol, simbol, redută

Related Posts
Total
0
Share