Minunile ce se petrec în Taina Botezului

Redăm aici o mărturie cutremurătoare a unui ieromonah athonit, părintele Simeon, care este originar din Peru:

Când era mic, în Peru, mama lui îi spunea:

– Tu, când vei fi mare, vei purta negru. Nu știu ce sunt aceste haine negre. Vei trăi într-un loc, care nu va fi insulă, dar numai cu barca vei merge acolo.

A crescut, a studiat și a cutreierat lumea întreagă. A mers și la Paris, iar acolo a cunoscut un monah ortodox, lucru ce l-a apropiat de Ortodoxie, căci era papistaș.

A venit și în Muntele Athos și aici Dumnezeu a săvârșit minunea Sa! S-a botezat, a devenit monah cu numele de Simeon, iar mai târziu și preot.

După destui ani, a mers în patria sa, Peru, unde a catehizat-o și a botezat-o pe mama lui într-un lac. De trei ori a apucat-o, a afundat-o în apă și a ridicat-o. După a treia afundare, mama lui s-a ridicat în picioare, îmbrăcată fiind într-o cămașă albă preafrumoasă. A rămas pentru o clipă nemișcată, după care a leșinat și s-a prăbușit la pământ.

Frații lui s-au năpustit asupra lui, deoarece credeau că fratele lor, monahul, a înecat-o pe mama lor. Dar de îndată ce s-au apropiat, femeia s-a ridicat și le-a spus următoarele:

– După a treia afundare, când m-am ridicat în picioare, am văzut o lumină ca de fulger care a umplut tot locul, o revărsare de lumină preastrălucitoare. Această lumină m-a înfășurat ca și cu o haină luminoasă și strălucitoare, pricinuindu-mi multă veselie. Această lumină a intrat în lăuntrul meu și m-a umplut în întregime, m-a „înecat”, m-a copleșit, m-a imaterializat și m-a făcut purtătoare de lumină.

Acea lumină fusese atât de puternică și emoția ei atât de mare din pricina acestei revărsări de lumină, încât nu a suportat și a leșinat.

Acestea le povestește însuși părintele Simeon, evlavioșilor închinători.

Iată minunile ce se petrec în Taina Botezului!

Previous Post

Scrisoarea Mitropolitului Atanasie de Limassol adresată Sfântului Sinod din Cipru cu privire la documentul propus pentru Sinodul Panortodox și intitulat “Relațiile Bisericilor Ortodoxe cu întreaga lume creștină”

Next Post

Diferența dintre un pastor și un preot ortodox

Related Posts
Total
0
Share