Mitropolitul Neofit de Morfou a anunțat că la o eventuală reizbucnire a epidemiei nu va mai accepta închiderea Bisericilor, chiar și cu prețul de a face închisoare

Noi nu trăim doar pentru 100 de ani aici, pe pământ, ci noi dorim să trăim veșnic în Împărăția lui Dumnezeu – Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. De aceea, să avem în vedere, atunci când vin încercări, cum a fost aceasta boală, care este prioritatea și ce este în plan secundar. Este secundar ca importanță, dar trebuie să o facem: să ne păzim în casele noastre, în cafenele, la serviciu, să ținem distanță și orice alte măsuri pe care le impune legea. Dar în interiorul Bisericilor există doar sfințenie, nu putem vorbi de boală.

(…) Aceștia au ca scop impunerea globalizării și a Antihristului în locul lui Hristos în inimile noastre, deoarece antihriști nu sunt doar turcii și ateii din Rusia. Mereu au fost antihriști și vor acționa din nou. Așadar, în mitropolia Morfou nu se va mai pune problema de acum înainte să se mai închidă vreo Biserică. Veți auzi din nou că în anumite locuri a izbucnit din nou epidemia. Dar aceasta greșeală (n.tr. închiderea Bisericilor) nu se va mai face, cel puțin nu în mitropolia noastră. Bisericile vor rămâne deschise; cine va dori va putea să vină să se împărtășească și să ia anafura – neambalată.

În Biserică există doar energia necreată a Dumnezeului Treimic. Afară sunt și boli și microbi. Aici nu există. Așadar, fiecare să își măsoare credința sa și, în funcție de credința pe care o are, să acționeze. Dar nu e normal ca fricosul, putțn credinciosul, fie că este el episcop, preot sau protopop, să își aducă fobia sa în mijlocul Bisericii, să ne-o impună și noua și să o facă lege. Asta înseamnă negarea credinței ortodoxe.

De aceea, vă rog pe toți, cler și popor, să fim pregătiți și informați, în ceea ce ne privește pe noi. Ce vor face celelalte mitropolii? Va da socoteală episcopul locului. Eu le-am spus preoților (n.tr. din mitropolia Morfou): când vă vor întreba de ce aveți în Morfou Bisericile deschise, să spuneți: așa ne-a zis ierarhul nostru. Să mergeți să îi cereți socoteala lui și să îl băgați și la închisoare. Așa și trebuie. Știți de ce? Pentru că au mers la închisoare pentru credința noastră și Apostolul Pavel, și Apostolul Petru. Toți apostolii au mers la închisoare. Însuși Hristos, Dumnezeu-Omul, a mers la închisoare. Eu de ce să nu merg?

Episcopul este chipul lui Hristos. Nu e cu putință să avem doar slava, cântările și cădelnițările. Trebuie să duc și crucea lui Hristos, să am și răbdarea lui Hristos și credința sfinților ca să merit să mă numesc Preasfințitul [Episcop de] Morfou. Altfel, sunt un mic Neofit care profită de Hristos și de buna dumneavoastră credință. Dar nu vreau să fiu așa. Vreau să fiu și părtaș la lucrare (la lucrarea lui Hristos – n.n.) și vrednic de tronul pe care l-am moștenit, ca să pot maine, când  sufletul meu se va urca și va sta în fața Domnului, să-i privesc pe Sfântul Martir Kiprianos și pe Sfântul Martir Lavrentie în ochi fără rușine. Și să îmi spună: vino, Sfințite [Mitropolit de] Morfou și tu cu noi să ne bucurăm în veșnicie de Slava Tatălui, a Fiului și a Sfântului Duh. Aceasta este Biserica noastră și credința noastră.

Sursa: http://www.cuvantul-ortodox.ro/

Total
1K
Shares
Previous Post

Sfânta Muceniță Hristina

Next Post

Axion „Cuvine-se cu adevărat”

Related Posts