Mult folos aduce boala

Mult folos aduce boala; iertarea păcatelor și răsplata răbdării. Este un leac foarte puternic pentru oamenii ce s-au îndepărtat de Dumnezeu. Slavă lui Dumnezeu, Care prin căi aspre lucrează mântuirea noastră.

Te rog să nu te mâhnești, căci eu mă rog pentru tine. Nu te teme, ci ai nădejde. Părintele nostru ceresc este bun, milostiv, dar pe fiii Săi îi pedepsește, îi ceartă, ca să se facă vrednici de viaţa cea veșnică.

Dacă nu ne pedepsește, nu putem deveni fii ai Săi adevăraţi, ci suntem fii din desfrânare, nevrednici de mântuire. Nu sunt vrednice pătimirile pe care le îndurăm faţă de fericirea cea veșnică pe care a pregătit-o Dumnezeu pentru fiii Săi. Și care sunt fiii Săi? Cei chinuiţi, cei mâhniţi, cei suferinzi, cei împovăraţi, iar nu cei care se desfătează acum vremelnic și sunt fericiţi.

Bucură-te, așadar, căci Dumnezeu ne iubește și ne pedepsește pentru a ne odihni veșnic. Dumnezeu nu Se uită la faptul că suferim, ci El caută să ne izbăvească de muncile iadului și să ne dăruiască Raiul.

Extras din Poveţe părinteşti– Arhim. Efrem Filotheitul, Editura Evanghelismos.

Previous Post

Evanghelia zilei (Luca 7, 17-30)

Next Post

Viețile Sfinților – noiembrie, ziua 4

Related Posts
Total
0
Share