Muntele Athos își așteaptă din nou pelerinii: Accesul este permis începând cu data de 1 iunie

Sfânta Chinotită, organul suprem administrativ, legislativ, executiv şi judecătoresc din Sfântul Munte Athos, a luat decizia de a emite din nou diamonitirioane (permisele speciale de intrare) începând cu data de 1 iunie, conform romfea.gr.

Astfel, conform hotărârii, pentru început, fiecare dintre mănăstiri vor avea posibilitatea să primească cel mult 15 pelerini, iar schiturile doar cinci, urmând ca, pe măsură ce măsurile se vor relaxa, numărul acestora să crească. În mod normal, numărul pelerinilor care puteau intra zilnic în Sfântul Munte era de 110 (100 ortodocşi şi 10 de alte confesiuni sau religii).

Tot în comunicat se mai menționează și faptul că pelerinii nu vor putea să petreacă noaptea în altă mănăstire decât cea care le-a emis permisul de intrare, fiind permise, totuși, pelerinajele scurte între mănăstiri pe timpul zilei.

Amintim că, în data de 19 martie, Sfânta Chinotită a decis interzicerea intrarea pelerinilor în Sfântul Munte în contextul pandemiei de coronavirus. În această perioadă, cu permisiunea specială a Sfintei Epistasii (organul executiv al Sfintei Chinotite), au putut intra în Muntele Athos muncitorii sau persoanele care aveau scopuri precise, în urma unei solicitări motivate.

Sursa: http://doxologia.ro

Previous Post

Vocaţia noastră este să stăm lângă Dumnezeu

Next Post

Pecetea – 666

Related Posts
Total
0
Share