„Ne-am închinat la racla Sfântului și apoi fetița noastră s-a vindecat” – o minune a Sfântului Ierarh Nicolae

La sfârșitul lunii iulie a acestui an, cu binecuvântarea IPS Părinte Teofan, în parohia noastră au fost aduse spre închinare, de către delegația condusă de Pr. Emil Nedelea Cărămizaru, Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, respectiv mâna dreaptă a Sfântului. Perioada pelerinajului a fost de două zile, la acesta participând cu multă dragoste și credință peste 5.000 de pelerini – mulți dintre ei fiind martori și mărturisitori ai minunilor Sfântului Nicolae. Una dintre acestea, m-a cuprins și sensibilizat foarte mult și ne-a arătat că Sfântul nu trece cu vederea pe cei îndurerați.

Astfel, povestea este următoarea: în seara zilei de 1 decembrie, după săvârșirea Sfântului Maslu, în Biserica noastră s-a organizat un mic recital de colinde, având câțiva invitați pentru a serba Ziua Națională a României. În ziua respectivă am primit un telefon de la o doamnă, care mi-a spus: „Părinte, am văzut programul de astăzi de la parohie și ar dori să vină și fetița mea să cânte în Biserica de la Bălușești”. I-am răspuns cu inima deschisă că o așteptăm cu bucurie, doar că este cam departe și vremea neprielnică, fiind vorba de peste 35 de km.

Seara, am zărit-o în Biserică, a cântat foarte frumos și am felicitat-o. La sfârșitul programului le-am întrebat, pe ea și pe mama ei, cum de au venit atât de departe la noi, în Biserica noastră, iar mama mi-a spus: „Știți, părinte, fata mea a vrut foarte mult să se întoarcă în Biserica dumneavoastră pentru că aici s-a vindecat”. Am rămas profund uimit de cele relatate și am întrebat-o dacă Sfântul a făcut o minune. Și am primit răspunsul: „Fata noastră, Daria, a avut o neputință la piciorul drept, în talpă, avea o bătătură foarte mare care s-a agravat, nu putea ține piciorul în pământ și am operat-o, dar i-a ieșit din nou. După operație, bătătura i-a ieșit și la piciorul celălalt. Auzind că vin Moaștele Sfântului Nicolae, am venit cu mare bucurie cu fetița, căci nu știam ce să mai facem. Am participat la Sfântul Maslu cu 21 de preoți, ne-am închinat la racla Sfântului Nicolae și apoi fetița noastră s-a vindecat. A doua zi, când ne-am uitat, nu mai era niciun semn în piciorul ei și de atunci totul este bine. Și astăzi a vrut să vină să-i întoarcă Sfântului Nicolae darul printr-o cântare!”.

Dumnezeu ne trimite pe plăcuții Săi, care săvârşesc minuni uimitoare, pentru ca noi şi mai vârtos să-L urmăm pe Creator, precum L-au urmat aceşti oameni sfinți, iar Sfântul Nicolae ne este un ajutător nouă, celor slabi şi neputincioşi din Parohia Bălușești, aflați mereu sub ocrotirea lui. Viața noastră este plină de minuni! Fiecare zi este o minune!

(Pr. Valentin Timofte, Parohul Bisericii „Sfântul Nicolae”, satul Bălușești, Piatra Neamț)

Sursa: http://doxologia.ro

Previous Post

Crăciunul pe „datorie”

Next Post

Apostolul zilei (I Timotei 6, 17-21)

Related Posts
Total
0
Share