Neamul românesc

Preot Ioan Istrati

Un neam care a sorbit din Evanghelia lui Hristos este plin de bunătate, milă, iertare, blândețe, compasiune, iubire. Asta arată că Sângele lui Hristos prin Euharistie a intrat în bagajul genetic și a umplut de Dumnezeire țesuturile noului organism. 

Vedem neamuri obsedate de răzbunare, comunități talionice, adunături barbare care de-abia așteaptă să fure, pământ în special. Există neamuri războinice, lipsite de compătimire, roase de violență, contaminate de ucidere, venită de la primul ucigaș al creației, diavolul. Sunt nații cu arma la brâu de o istorie, care agonisesc mașinării de ucis, molipsite de asasinate în masă, cretinizate de ideologii de iad care le justifică oroarea. Sunt popoare, sau mai bine zis populații care asediază civilitatea și ordinea, atacă mereu civilizația, hoarde de invadatori, tabere de torționari de lagăr, distrugători ai minorităților etnice, găști genocidare, armate încolonate de veacuri pentru un singur scop: să fure. Oameni, bogății, pământ. 

La noi răutatea a rămas în stadiul incipient al micilor găinării. Descurcăreala. Micul trafic. Supraviețuirea. Nu avem mizeria violentă a mafiilor, clanurile noastre nu prea taie în bucăți, nu spânzură siccarios ca la Juarez, nu dau foc. Avem de 3 ori mai puține crime decât alte nații vecine. Noi avem accidente rutiere că suntem proști. 

N-am putut fi înregimentați în exterminări. Ideologiile ucigașe au trecut peste noi ca apa pe gâsca grasă. Cu toate acestea, când a fost amenințată ființa poporului român, ne-am dat viața, sângele în pământ și sufletele în cer pentru familiile noastre, pentru neamul cu limba mai dulce decât mierea și cu credința în Înviere.

Previous Post

Ți se pare că crezi

Next Post

Este importantă educația religioasă pentru copilul meu?

Related Posts
Total
0
Share