Noi minuni ale Sfântului Partenie al Lampsacului în Tesalonic

Panaghiotis Hatzis

Astăzi, în vremea acestei deosebite crize duhovnicești, lumea așteaptă să se săvârșească vreo minune și își pune nădejdea în Atotputernicul Dumnezeu. Aici în Sfânta Biserică a Sfântului Dimitrie Tesaloniceanul în ultima vreme se săvârșesc din ce în ce mai multe minuni, potrivit cu mărturiile oamenilor care le-au trăit și care sunt de netăgăduit.

Sfântul Partenie, episcopul Lampsacului, un Sfânt din secolul al III-lea, s-a arătat multora pe care, fie i-a slobozit de demonul care îi supărau, fie i-a vindecat de boala lor.

„Prima cunoștință” s-a făcut cu Pr. D. B care într-o seară, în timp ce-i vorbea înaintea unei Icoane de-ale lui, acela îi închidea și-i deschidea ochii și îi zâmbea, arătându-i prin aceasta prezența sa vie.

După aceea s-au săvârșit multe minuni și vindecări, care sunt menționate mai jos:

  1. Doamna Dimitra din Tesalonic, mamă a patru copii, suferea de cancer. Nu avea nicio legătură cu Biserica. O rudă oarecare i-a vorbit despre Sfântul Partenie, care este și ocrotitorul celor ce suferă de cancer, și a început să creadă. A venit la Biserică și după o vreme, sub epitrahilul preotului, s-a săvârșit minunea și s-a făcut bine. De atunci mărturisește peste tot minunea pe care s-a învrednicit s-o trăiască. S-a pocăit și din sentimentul de prețuire merge și curăță fără plată Biserica Sfântului Dimitrie.
  2. O tânără care avea demon, într-o zi, în vreme ce i se citeau exorcismele, i s-a arătat Sfântul viu, a alungat demonul din ea și i-a spus: „Mergi, fiica mea, și să nu mai păcătuiești!”.
  3. De asemenea mulți îl văd pe Sfântul în Biserică venind într-o lumină orbitoare, pe care îi binecuvintează și le zâmbește, voind să-i întărească în necazurile lor.
  4. Astăzi am luat cunoștință de o minune care s-a săvârșit în Cipru. Domnul Andrei, originar din localitatea Troulli – Larnaka, a aflat dintr-odată că are cancer. Aflându-se în spital, în ziua de 6 februarie, în ajunul pomenirii Sfântului, privea la televizor o emisiune despre Sfântul Partenie, de unde a aflat că este și protectorul celor ce suferă de cancer. Din acea clipă a intrat în inima sa și, după cum vă puteți da seama, a început să-l roage ca să-l vindece, ceea ce s-a și făcut. M-a bucurat în mod deosebit vestea pe care mi-a făcut-o cunoscută fiul său, Teofan, care astăzi, împreună cu prietenii săi, s-a închinat în Biserica Sfântului Dimitrie, după o vizită făcută în Sfântul Munte Athos, că în urma dorinței sale, cu sprijinul sătenilor și cu binecuvântarea mitropolitului lor, vor zidi o Biserică în cinstea Sfântului Partenie.
  5. De asemenea la Chilia Maicii Domnului de lângă Mănăstirea Cutlumuș, în urma descoperirii dorinței Sfântului și a Maicii Domnului se construiește un paraclis al său.

Toate acestea poate constituie niște scenarii absurde și false pentru unii, însă pentru cei care le-au trăit și pentru noi care le consemnăm zilnic sunt nemincinoase și ne readuc iarăși mesajul lui Dumnezeu, că ne iubește pe toți și niciodată nu ne va părăsi, ci așteaptă pocăința noastră.

 

Previous Post

Ecleziologia ecumenistă – o deformare a „Teoriei ramurilor”

Next Post

Cel ce se mântuiește numai pe sine, este un creștin „rece”

Related Posts
Total
0
Share