Noi minuni ale tămăduitorului fără de arginți din Crimeea

Născut în 1877 într-o familie nobilă și primind o educație aleasă încă din pruncie, om înzestrat cu mari daruri și foarte pasionat de pictură și de medicină, ajuns mai târziu cu vrerea Proniei cerești chiar păstor de suflete, arhiepiscop de Simferopol și Crimeea, Sfântul doctor fără de arginți Luca a uimit o lume întreagă cu minunile pe care le-a făcut atât în timpul vieții, cât și după mutarea lui la cămările cele cerești. Deși s-au scris deja cărți întregi despre minuni care s-au întâmplat prin harul Moaștelor sale, în mediul on-line apar tot timpul alte și alte relatări despre minunate vindecări făcute de acest mare tămăduitor al vremurilor noastre. Dintre acestea am ales doar câteva pentru a întregi pe cât se poate liniile portretului plin de har al dragostei lui de oameni.

Unele dintre cele mai recente minuni ale acestui mare Sfânt sunt relatate chiar de un om al Bisericii, de Înaltpreasfințitul Părinte Pantelimon, Mitropolit de Veria, Naussa și Kampania, într-un articol publicat în 24 mai 2018, pe site-ul www.imerisia-ver.gr. Cuprins de emoție în timpul interviului acordat în legătură cu recentele vindecări și arătări minunate ale Sfântului în Biserica închinată lui din Mănăstirea Panaghia Dovra din Veria, ierarhul a declarat: „Atunci când trăiești minunea, nu poți să o explici decât cu ajutorul credinței”.

Printre întâmplările minunate petrecute în acest loc, Înaltpreasfinția Sa a amintit de vindecarea unui bolnav de cancer din Veria, cu metastaze, care, după ce și-a făcut semnul Sfintei Cruci cu Moaștele Sfântului, s-a întors acasă fără niciun edem al tumorii pe chip, iar a doua zi, când s-a dus la spital, rezultatele analizelor erau perfect normale, neindicând vreo prezență a cancerului. „De atunci omul este perfect sănătos, de acum zece ani, și în fiecare marți vine la paraclisul Sfântului”, a precizat ierarhul.

O altă cutremurătoare minune se referă la vindecarea unei persoane care a făcut o hemipareză în urma unei sarcini cu gemeni. Adus de familie la Sfântul Luca, sugarul de cinci luni s-a prins cu ambele mâini de Moaștele Sfântului. Același prunc, la vârsta de cinci ani, s-a aflat într-o stare critică la terapie intensivă în Spitalul din Creta, unde locuia tatăl său originar din Serres. În timp ce toți se așteptau la ce e mai rău, dimineață copilul și-a revenit, spunându-i mamei sale: „Mamă, spune-i bătrânului acela care a stat pe scaun toată noaptea să plece, să nu se mai obosească și mai mult”. Mama lui i-a arătat Icoana Sfântului Luca, pe care micuțul l-a recunoscut, povestind că Sfântul este cel care a venit seara aproape de el, i-a deschis capul și a suflat înăuntru, spunându-i că s-a făcut sănătos.

Ierarhul a mai amintit și modul minunat în care a făcut el cunoștință cu Sfântul, în Simferopol, unde a ajuns atunci când medicii l-au diagnosticat pe nepotul său cu sindromul Down. Cu intervenția minunată a Sfântului Luca, acesta s-a născut sănătos, are 11 ani și poartă numele Lucas!

(Traducere și adaptare din neo­greacă)

Pr. Ioan-Aurelian Marinescu

Sursa: http://ziarullumina.ro 

Previous Post

Cinstirea Icoanelor nu este închinare la idoli

Next Post

Lupta cu sine este cea mai grea luptă de pe pământ

Related Posts
Total
0
Share