Nu vindeți ,,Învierea lui Hristos”!

Am acceptat tot felul de sărbători care n-au nicio legătură cu felul nostru de a fi. Am imitat tot ce se putea imita de la ei și am distrus și vândut tot ce se putea vinde și distruge de la noi. Avem haine de import, mâncare de import, relații de import, gândire de import, vorbire de import, învățământ de import, medicină de import.

Și după ce am vândut și am terfelit tot ce am primit de la părinții noștri vine vremea să vindem și ce este mai sfânt și mai curat. Acum ne pregătim să vindem și Învierea lui Hristos. De ce? Pentru că nu mai este nimic de vândut și pentru că nu ne putem opri din vândut și din vânzare și din trădarea valorilor noastre.

Iuda și mentalitatea lui a cucerit toate aspectele vieții noastre naționale, culturale, intime, spirituale. Ne vindem mai întâi pe noi și apoi vindem tot din jurul nostru. Totul este de vânzare pentru prețul potrivit.

De ce știm așa de bine să-L vindem și pe Hristos? Pentru că ne împărtăşim mereu cu El, pentru că ne este intim, pentru că stă inofensiv în fața apropierii noastre față de El, pentru că ni se oferă ca un prunc cu mâinile deschise și întinse spre noi. Știe Hristos că-L putem scuipa, știe că-L putem pălmui, știe că-L putem mușca, știe că-L putem junghia, știe că-L putem blestemă și pe El și pe noi pentru că L-am cunoscut și mai știe că Îl putem vinde și mai știe și prețul pentru care L-am vândut dar cu toate acestea tot Se oferă.

După toate aceste trădări și după ce ne vom vinde și tot ce avem sfânt și curat ne va mai rămâne doar un regret imens și un ștreang care mereu se va strânge tot mai mult în jurul ființei noastre. Pentru toate aceaste lucruri vă rugăm pe toți ce aveți putere de gândire și de înțelegere și de decizie:,,NU NE VINDEȚI ÎNVIEREA!”

________________

Pentru câteva diplome obținute prin străinătate, câteva ranguri efemere, trecătoare… câțiva arginti într-o pungă soioasă, nu vindeți ce a mai rămas…. credința și sufletul nostru.

Noi înțelegem că voi ,,ortodocșii de rit euro-atlantic” aveți de răsplătit pe cei care v-au hrănit cândva, v-au găzduit, v-au dat burse doctorale la Universitățile lor….. într-un cuvânt v-au şcolarizat, însă nu o faceți așa… Rugați-vă pentru ei. Rugați-vă să revină la Biserica mama. Noi îi așteptăm de atâția ani pe fii rătăcitori. O să dați socoteală cândva dacă procedați altfel.

Sursa: Facebook Teodor Ciurariu

Previous Post

Cântarea de tânguire a Maicii Domnului

Next Post

Ierusalim – Minunea Sfintei Lumini

Related Posts
Total
0
Share