O minune a Sfintei Paraschevi

Cercetarea unei femei necredincioase de către Sfânta Paraschevi

Minune cutremurătoare

Un fapt minunat s-a petrecut cu o familie din Koropi – Atikkis în ziua de prăznuire a Sfintei Paraschevi.

Mărturia familiei este următoarea:

În Koropi există o familie în care bărbatul este credincios, în timp ce femeia lui este necredincioasă și batjocoritoare a credinței. Bărbatul avea multă evlavie la Sfânta Paraschevi. Totdeauna în ajunul și în ziua sărbătorii ei aprindea candela în casa lor. Soția lui, dimpotrivă, nu o aprindea niciodată.

Așadar, în ziua prăznuirii Sfintei s-a sculat foarte de dimineață, s-a îmbrăcat și, lăsând pe femeia și pe soacra sa dormind, a ieșit ușor din casă pentru a merge la Biserică. A închis și ușa dinafară și a încuiat-o de două ori.

A mers la Biserică și, după ce s-a sfârșit Dumnezeiasca Liturghie, s-a întors acasă. De îndată ce a intrat în casă, le-a văzut pe amândouă femeile înfricoșate și panicate. Le-a întrebat ce se întâmplase, iar ele în loc să-i răspundă, l-au întrebat dacă dimineață când a plecat la Biserică a încuiat ușa. Atunci bărbatul le-a răspuns:

– Desigur că am încuiat-o. Mai ales că aici în Koropi știți că avem probleme cu hoții și cu răufăcătorii. Dar de ce sunteți atât de neliniștite? le-a întrebat bărbatul.

– Iată, de îndată ce ai plecat, după puțin timp am auzit descuindu-se ușa. Crac-crac de două ori și am înghețat. Înaintea noastră am văzut o femeie intrând în casă. Era îmbrăcată în negru, înaltă, foarte frumoasă și ne privea tăcută. Apoi a mers în camera unde era candela, a luat-o, s-a întors și a mers în bucătărie, unde a pus untdelemn și fitil și a aprins-o. Apoi a luat-o din nou și a dus-o iarăși în camera unde fusese. După aceea s-a uitat la noi cu o privire aspră și ne-a spus: „Astăzi este sărbătoarea mea”. Și a plecat pe acolo pe unde a venit.

Femeile erau cutremurate și nu puteau vorbi din pricina acestui fapt minunat care li se întâmplaseră. Iar bărbatul a rămas profund mișcat sufletește de această minune pe care a făcut-o Sfânta Paraschevi cu femeia sa cea necredincioasă.

Previous Post

Ușa inimii

Next Post

Cuvânt de mângâiere

Related Posts
Total
0
Share