Pagina de Facebook a Schitului Sfântul Neagoe-Vodă Basarab

Doamne ajută!

După cum ştiţi, a fost binecuvântată construirea Mănăstirii Sfântului Neagoe-Vodă Basarab (inițial Schitul Sfântului Neagoe-Vodă Basarab), în localitatea Vlădești, județul Argeș. 

Puteţi să urmăriţi pagina de Facebook a Schitului aici:

https://www.facebook.com/schitulsfantulneagoebasarab


Vă reamintim că părinți athoniți români și credincioși care frecventează comunitățile românești din Sfântul Munte Athos au inițiat construirea unei mănăstiri cu rânduială athonită pusă sub ocrotirea Sfântului Domnitor Neagoe Basarab. Aceasta va fi situată la Vlădești, nu departe de ctitoria de la Curtea de Argeș a domnitorului.

Sfântul Neagoe Vodă Basarab a fost ales ca ocrotitor pentru că a fost un rugător isihast și a marcat istoria, cultura și viața Bisericii Române, dar și pentru că a făcut donații și ctitorii numeroase în Sfântul Munte Athos.

Starețul noului așezământ este Ierom. Cosma Giosanu de la Mănăstirea Sihăstria Neamț, care l-a avut naș de călugărie pe Arhimandrit Ioanichie Bălan, iar îndrumător duhovnicesc al obștii Părintele Ștefan Nuțescu de la Schitul Lacu din Sfântul Munte Athos. Mai multe detalii aici.

Obștea va beneficia de călăuzirea spirituală a Părinților de la Chilia „Buna Vestire” a Schitului Lacu din Sfântul Munte Athos.

„Se dorește ca toți viețuitorii obștii noastre monahale să facă un stagiu de pregătire și formare duhovnicească la Sfântul Munte Athos”, mai spune Părintele Stareț.

„Mulțumim tuturor care ajută în orice chip, după posibilități, ctitorirea acestui Sfânt Locaș și rugăm pe Bunul Dumnezeu, pe Maica Domnului și pe Sfântul Voievod Neagoe Basarab să răsplătească fiecăruia dragostea, jertfa și bunăvoința”, a mai transmis Ierom. Cosma Giosanu.

Donează

Cont: RO12 RNCB 0022 1738 0523 0001 (Lei)
Cont: RO28 RNCB 0022 1738 0523 0004 (Euro)
Banca Comercială Română

Email: [email protected]
Tel: +40745 535 270


Puteţi citi şi:

Sfântul Voievod Neagoe Basarab – prinț al păcii

Apel pentru ajutorarea construirii Mănăstirii Sfântului Neagoe Basarab – localitatea Vlădești, județul Argeș

Previous Post

La bunica în tinda luminată

Next Post

Sunt un ateu convins

Related Posts
Total
0
Share