Pământul s-a oprit în loc

PS Iosif

Dincolo de panică și frică, de nebunia cumpărăturilor făcute fără rost, de glumele uneori nesărate (ce vin tot dintr-o teamă ascunsă), s-a făcut liniște! Liniștea de care umanitatea nu a mai avut parte de mulți ani. Poate prea mulți ca să fie spre binele nostru.

Este afară o liniște teribilă în toată lumea. Oamenii s-au oprit în loc, după nebunia care s-a numit impropriu viață. Abia acum ar trebui să înțelegem că ceea ce am trăit până a început pandemia nu era viața noastră. Fiecare dintre noi alergam după ceva, după cineva și, mai ales, după putere și bani. Că banii conferă putere sau puterea conferă bani, nici nu mai are importanță. Important e că în nebunia asta continuă, omenirea călca peste orice și peste oricine.

Omenirea și-a vândut sufletul, a uitat să iubească, să zâmbească, să dea dovadă de empatie, toleranță, înțelegere și, mai ales, iertare.

Doar că a venit o secundă în timpul nostru, în care suntem nevoiți să ne izolăm. Izolarea nu este neapărat un lucru rău. Vom avea vreme să ne împrietenim din nou cu noi, cu oameni la care ținem, cu familiile noastre, cu sufletele noastre. Dumnezeu, divinitatea, universul sau cum vreți voi să-i spunem, nu face nimic la întâmplare. Din toată nebunia asta vor apărea și lucruri bune. Poate mărețe!

Moare o lume pentru ca alta să se nască!

Suntem obligați să  o facem! Dacă nu vom avea tăria să renaștem, vom fi obligați într-un fel sau altul!

Importantă este întrebarea, nu răspunsul! De ce se întâmplă acest lucru pentru noi toți?

Dacă ne uităm afară, ghioceii, iarba, copacii, păsările, animăluțele își văd de viața lor, neatinse. Pentru întregul pământ viața merge mai departe dupa rânduiala Domnului. Doar pentru oameni totul s-a năruit!

La întrebarea ”De ce?” vom avea răspunsul când totul se va termina. Putem doar să sperăm că se va termina cu bine! Când noi oamenii ne credem dumnezei, Dumnezeu alege un virus, ceva care nu se vede, să ne arate nouă tuturor măsura!

Să înțelegem că vine o vreme pentru toate!

Sănătate multă și izolare întru iluminare!

Previous Post

Mărturia unui preot care a trăit în Africa

Next Post

Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie de Biserică

Related Posts
Total
0
Share