Părinte Arhiepiscop Pimen, plecați simplu și smerit, ca să ne pregătiți câte o chilioară în Grădina Raiului!

PS Macarie Drăgoi (Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord)

Dumnezeu să Vă pomenească și să Vă primească nevoințele, Părinte Arhiepiscop Pimen! V-ați grăbit acum să plecați la Domnul, la Cel Căruia V-ați dedicat întreaga viață, lăsându-ne pe noi aici, în această lume în care, cum spuneați în ceasuri ale mâhnirii, nu V-ați mai regăsit…

Nădăjduiam să mai avem răgaz, în ciuda acestor vremuri de boală și de moarte, de ură și de certuri de cuvinte, să ne regăsim pentru binecuvântare și povață, pentru sfat, pentru o vorbă bună și un rămas bun creștinesc. Să mai povestim despre ceea ce iubeam atât de mult: satul românesc și comunitatea credincioșilor. Să vorbim despre Dumnezeu, despre Maica Domnului și despre Sfinți, despre țară, despre Biserica strămoșească. Dar nu mai este timp pentru toate acestea. Ați fost luat de pe front, Părinte Arhiepiscop, oștean de frunte și veteran al unei Biserici luptate atât de greu acum. Căci, într-adevăr, este război. Un război nevăzut, dar și văzut, care ne pune la încercare credincioșia. Ați fost în prima linie de la început, cu donații importante pentru spitalele și așezămintele sociale din Bucovina, întru slujirea fratelui, cu rugăciunea și sfatul pentru toți.

Acum ați plecat la Domnul! Știu că ați fi dorit un altfel de sfârșit, nu în izolare, ci în comuniune. Însă am nădejde tare că v-ați regăsit acum, în comuniune deplină, în Împărăția cerurilor, laolaltă cu ceata ierarhilor și mărturisitorilor, aducând neîncetat laudă Preasfintei Treimi. Acum veți cutreiera lăcașurile cerești, ca altădată mănăstirile Bucovinei, cu buzunarele pline de cuie și cu rindeaua și securea la cingătoare, simplu și smerit, ca să ne pregătiți câte o chilioară în Grădina Raiului!

Până atunci, avem lupte de dus și un război de câștigat. Cel mai important: câștigarea sufletelor noastre și ale credincioșilor noștri. Îmi va rămâne mereu, ca reper, imaginea cu Înaltpreasfinția Voastră de la canonizarea Marelui Ștefan Vodă de la Putna, când ați ridicat sus, ca o chemare la luptă, sabia voievodului luptător pentru credință și neam.

Să ne rugăm, așadar, împreună! Să ne rugăm pentru acest popor! Să ne rugăm pentru Biserica Luptătoare! Să ne pomeniți, Părinte Arhiepiscop, căci mare nevoie avem, de rugăciunile voastre ale celor din Biserica Biruitoare!

Sursa: http://episcopiascandinavia.se/

Previous Post

Viața Sfântului Marelui Împărat și întocmai cu Apostolii Constantin și a maicii lui, Elena

Next Post

IPS Pimen: “Toate sunt frumoase, dar nu luăm nimic cu noi în mormânt.”

Related Posts
Total
0
Share