Părintele Gheorghe Calciu – Cuvânt la Rusalii

Vă doresc ca această zi a Pogorârii Sfântului Duh să fie cu adevărat ziua deschiderii inimilor noastre, să primim Duhul lui Dumnezeu. Chiar dacă nu vorbim în limbi, să vorbim în limba divină, în limba Îngerilor, prin care Îl slăvim pe Dumnezeu, Îl iubim pe Dumnezeu și îl iubim pe aproapele.

Eu cred că urmarea pogorârii Duhului Sfânt sau vorbirea în limbi în inimile noastre, acum, după Cincizecime, este iubirea. De aici vine un limbaj universal și prin ea comunicăm. Dacă nu ai iubire, nu comunici. Dacă nu ai iubire, poți să fii ca un post de radio, să vorbești douăzeci de ore pe zi: nu te comunici pe tine! Ești un automat care vorbește. De multe ori suntem automate care vorbim. Nu comunicăm. Dar dacă ai iubire, chiar dacă nu spui decât numai trei cuvinte, ai comunicat ceva celuilalt.

Să dea Dumnezeu să păstrați această consecință a Duhului Sfânt în inimile dumneavoastră. Să comunicați prin dragoste. Să vă iubiți unii pe alții, să-L iubiți pe Hristos, și în felul acesta vom fi o Biserică așa cum a fost dorită de Iisus Hristos: Biserica iubirii, în care ne vindecăm toți de toate bolile sufletești și trupești.

Extras din Cuvinte vii – Părintele Gheorghe Calciu Editura Bonifaciu.

Previous Post

Viețile Sfinților – iunie, ziua 20

Next Post

Evanghelia zilei (Matei 18, 10-20)

Related Posts
Total
0
Share