Pecetea – 666

– Părinte, peste cât timp se vor petrece aceste evenimente?

– Întârzie din pricina ta şi a mea, ca să dobândim o stare duhovnicească bună. Dumnezeu încă mai rabdă, pentru că de se vor întâmpla acum ne vom pierde amândoi. Nu se spune nicăieri în învăţătura lui Hristos despre un anumit timp[1]. Însă Scriptura spune că semnele vremurilor vor înştiinţa despre venirea lor[2]. Să fim întotdeauna gata şi le vom vedea atunci când se va apropia timpul. Atunci vom fi mai siguri. Timpul şi experienţa le vor descoperi celor treji[3], spune Sfântul Andrei al Cezareii.

Mi-a căzut în mână o carte care avea pe copertă un 666 mare. Ei, oameni lipsiţi de mărime de suflet! O fac ca să-l prezinte frumos pe 666 şi să obişnuiască lumea cu el. Astfel, încet-încet va veni şi pecetluirea.

– Părinte, până şi nasturii ce se cos la haine se vând prinşi pe nişte hârtii care au numărul 666.

– Măi, şi diavolul ăsta! Pe cartelele de credit l-au pus de mult timp. Acum şi pe nasturi. Mulţi pun pe 666 ca firmă, ca să fie preferate produsele lor. Unul îl sprijină pe altul. Adică 666 să ia de la 666. S-a scris că atunci când va circula reclama cu şarpele ce îşi mănâncă coada, aceasta va însemna că evreii vor stăpâni toată lumea. Acum şi-au pus numărul şi pe unele bancnote. 666 a cuprins deja China şi India.

– Părinte, cum de ştiu şi totuşi pun acest număr?

– Sfântul Evanghelist Ioan ştia ce va face diavolul, precum şi proorocii au proorocit că-L vor vinde pe Hristos pentru treizeci de arginţi[4], că-L vor adăpa cu oţet[5], că-I vor împărţi hainele[6]. Cu 2000 de ani în urmă s-a scris în Apocalipsă că oamenii se vor pecetlui cu numărul 666. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase[7]. Pentru evrei numărul 666 este simbolul economiei. Evreii, precum se arată în Vechiul Testament, au pus o taxă fixă neamurilor pe care le-au supus în diferite războaie. Birul anual era de 666 talanţi de aur[8]. Acum, ca să supună toată lumea, pun iarăşi acest număr care se leagă de trecutul lor slăvit. De aceea nu vor să-l înlocuiască cu alt număr. Adică 666 este simbolul lui mamona. L-au luat de la greutatea aurului – nu ştiau aceasta despre care vorbeşte Sfântul Ioan în Apocalipsă – dar nu încetează să fie mamona. Evanghelia însă spune: sau Hristos sau mamona. Nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui mamona[9].

Lucrurile înaintează în mod programat. În America câinii umblă fiind pecetluiţi cu un emiţător şi, tac!, îi găsesc. Astfel ei ştiu unde se află fiecare câine. Câinii care nu au marcaj şi sunt fără stăpân îi omoară cu raze laser. După aceea vor începe să-i omoare şi pe oameni. Au pecetluit tone de peşti şi-i urmăresc din satelit în ce mare se află. Acum iarăşi a apărut o boală, pentru care au aflat un vaccin care va fi obligatoriu şi, ca să-l poată face cineva, îl vor pecetlui. Câţi oameni nu sunt deja pecetluiţi acolo cu raze laser, unii pe frunte, iar alţii pe mână! Mai târziu, cel care nu va fi pecetluit cu numărul 666 nu va putea nici vinde, nici cumpăra, să ia împrumut sau să fie numit într-un post etc. Îmi spune gândul că Antihrist cu acest sistem vrea să prindă toată lumea, iar dacă cineva nu este în sistem, nu va putea lucra etc., fie el roşu, fie negru, fie alb, adică toţi. Va supraveghea astfel printr-un sistem economic care va controla economia mondială şi numai cei care vor primi pecetea cu numărul 666, vor putea avea acces la schimburi comerciale.

Dar ce vor păţi oamenii care se vor pecetlui!… Mi-a spus un specialist că prin razele laser se pricinuiesc vătămări. Oamenii care se vor pecetlui vor atrage astfel razele soarelui care atât de mult îi vor vătăma, încât îşi vor muşca limbile de durere[10]. Cei care nu se vor pecetlui vor petrece mai bine decât ceilalţi, pentru că Hristos îi va ajuta pe cei ce nu s-au pecetluit. Acesta nu este puţin lucru!

– Părinte, când îi va ajuta? După aceste evenimente?

– Nu, chiar atunci.

– Părinte, dacă nu vor putea vinde şi cumpăra, cum vor putea petrece mai bine?

– Să vezi, Dumnezeu ştie un mod, îl ştiu şi eu. Aşadar…, m-a preocupat mult subiectul acesta şi mi-a trimis după aceea… o „telegramă”. Măi, măi, cum ne iconomiseşte Dumnezeu!

– Părinte, de ce pecetluirea se numeşte şi încrustare?

– Pentru că nu este la suprafaţă. Ce înseamnă „a încrusta”? Nu înseamnă a trage linii adânci, crestături? Pecetluirea va fi încrustare, pe care o vor pune mai întâi pe toate produsele, iar după aceea vor impune să se facă şi cu raze laser pe mâna sau pe fruntea oamenilor. Acum doi ani i-am spus unui medic din Toronto despre pecetluire, iar acum mi-a spus acela că în loc de cartelă cer amprentele[11] de la mână. Ei înaintează, dar nu putem spune că va fi aceasta sau aceea. Unele televizoare trimise în ultimul timp în Grecia au şi un aparat care urmăresc pe cei ce privesc la televizor. Peste puţin toţi cei ce vor avea televizor vor privi la televizor, dar vor fi văzuţi şi ei. Adică vor urmări şi vor fi urmăriţi. Li se va controla astfel prin computer toată viaţa lor: ce spun, ce fac, totul. Vezi la ce fel de dictatură s-a gândit diavolul! La Bruxelles au o clădire întreagă cu 666, în care-şi adăpostesc computerul. Acest computer poate controla miliarde de oameni – sunt aproape 6 miliarde toată lumea. Toate le vor fi cunoscute printr-o răsucire de buton. Unii europeni s-au împotrivit, deoarece se tem de dictatura mondială. Noi, ortodocşii, ne împotrivim, pentru că nu-l vrem pe Antihrist şi, fireşte, nici dictatura lui. Ne aşteaptă evenimente, dar nu vor dura mult. Pe cât s-a vătămat Ortodoxia prin comunism, tot atât se va vătăma şi acum.

[1] Mt. 24, 36; Mc. 13, 32; F. Ap. 1, 7; 1 Tes. 5, 1

[2] Mt. 24, 29 ş. u.; Mc. 13, 24 ş. u.; Lc. 21, 25 ş. u.

[3] Sfântul Andrei al Cezareii, Explicarea Apocalipsei Sfântului Ioan Evanghelistul, Cap. 38, PG 106, 340C.

[4] Zaharia 11, 1-13.

[5] Ps. 68, 22.

[6] Ps. 21, 19.

[7] Apoc. 13, 18.

[8] III Regi 10, 14 şi II Par. 9, 13.

[9] Mt. 6, 24.

[10] Apoc. 16, 10.

[11] Stareţul se referea la imaginea palmei ce înlocuieşte cartela.

Extras din Trezire duhovnicească– Cuviosul Paisie Aghioritul, Editura Evanghelismos.

Previous Post

Muntele Athos își așteaptă din nou pelerinii: Accesul este permis începând cu data de 1 iunie

Next Post

Cele două vâsle

Related Posts
Total
0
Share