Preotul e un potir al durerilor

Preot Ioan Istrati 

90% dintre cei care vin la noi au dureri cumplite, boli incurabile, copii nevinovați suferind îngrozitor, cumpene, necazuri. Toți vin cu speranța că Dumnezeu, la rugămintea noastră, se va milostivi de ei.

Preotul e un creuzet al suferinței. El ia durerea oamenilor în inimă ca într-un potir și o toarnă în Potirul plin cu Sângele lui Dumnezeu. Așa, durerile oamenilor devin durerile lui și mai ales durerile lui Hristos. 

Și Hristos, care șterge toată lacrima de pe toată fața, Izbăvitorul, poartă durerile noastre pe Crucea Lui, le cufundă în Potirul inimii Lui și le șterge prin Înviere. 

Preotul e mâna care toarnă durerile oamenilor în Potirul lui Dumnezeu. Și dacă n-ar fi mângâierea Duhului Sfânt, ar înnebuni de atâta suferință câtă aude la spovedanie

Mai sunt și preoți nesimțiți. Pentru ei, bănuțul din pomelnic e mai important decât oceanul de durere din cel care l-a scris. Funcționari al ritualului, ei trec prin suferință ca gâsca prin apă. Poate Dumnezeu a îngăduit asta, poate nu pot mai mult simți mereu povara îngrozitoare a păcatelor. 

Iertați-ne.

Previous Post

În viață ce dai aceea primeşti!

Next Post

Preoteasa Marta Butnaru: Fără sprijinul familiei, adolescentul consumator de droguri pleacă pe un drum fără întoarcere

Related Posts
Total
1
Share